Intercultural Transform Action in Youth Work

Evita Meiere, 06.01.2010., 11:24

Jau 7.-14. janvārī Rīgā ieradīsies gandrīz 30 studenti no dažādām Eiropas valstīm, lai piedalītos AEGEE-Rīga un AEGEE-Academy rīkotajā projektā "Eiropas Skola 1: "Intercultural Transform Action in Youth Work" .

Eiropas Studentu forums (AEGEE) ir viena no lielākajām bezpeļņas studentu organizācijām Eiropā, kas tiek pārstāvēta vairāk kā 240 pilsētās 43 Eiropas valstīs, tostarp arī Rīgā, Latvijā. Organizācijas mērķis ir veicināt Eiropas vienotību, sekmēt atvērtas un tolerantas sabiedrības veidošanos, stiprināt demokrātiju un cilvēktiesības, kā arī starpvalstu sadarbību, mobilitāti un Eiropas dimensiju izglītībā. AEGEE-Rīga aktīvi organizē izglītojošus seminārus, apmācības, lekcijas, kā arī kultūras apmaiņas programmas. Visas organizācijas aktivitātes ir tās biedru brīvprātīga darba rezultāts.

Projekts "Eiropas Skola 1" ir apmācību seminārs, kas attīstīs jauniešu zināšanas un prasmes organizāciju vadībā un starpkultūru jomā. Projekta laikā pieredzējušākie organizācijas biedri no dažādām Eiropas valstīm vadīs apmācību treniņus ar mērķi uzlabot dalībnieku prasmes, kas saistītas ar organizāciju un projektu vadību, multikulturālu grupas darbu, kas ietver toleranci, saprašanos un dialogu, kā arī motivēs dalībniekus būt aktīviem sociālās darbībās, uzņemoties atbildību Eiropas jauniešu organizācijās un organizējot aktivitātes, kas nepieciešamas Eiropas jauniešiem.
Protams, projekta laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Latviešu kultūru un tradīcijām, gan izbaudot latviešu tradicionālos ēdienus, gan pirtiņu, gan īstus ziemas priekus slidojot, kas daudziem no dalībniekiem būs pirmā šāda veida pieredze.

Lielākai daļai tā būs pirmā viesošanās Latvijas galvaspilsētā, tādēļ projektam ir būtisks ilgtermiņa rezultāts - tas veidos ārvalstu studentu priekšstatus par Rīgu un Latviju kopumā. Savus iespaidus jaunieši stāstīs savās ģimenēs, draugu lokā, kā arī universitātēs un pārstāvētajās studentu organizācijās, tādējādi nesot Rīgas un Latvijas vārdu Eiropā.

Projektu realizējam pateicoties mūsu atbalstītājiem: City Lounge hostelim, ES mājai, Rīgas Ekonomikas augstskolai, SIA "Unilever Baltic LLC", Fazer maiznīcai, Aldarim, Red Bull un Latvijas Zaļajam punktam.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
loli ==> xzy.cz/2333 <== ==> wts.la/wfelq <==

Georgepar

loli ==> xzy.cz/2333 <== ==> wts.la/wfelq <==

Georgevof

Коммерческий автотранспорт в лизинг: улучшите бизнес с минимальными вложениями лизинг коммерческих автомобилей для юридических лиц <a href=kommercheskij-transport-v-lizing0.ru>kommercheskij-transport-v-lizing0.ru</a> .

lizing_kommercheskogo_avto_yger


ienāktreģistrēties