Go, vegan! ...and never come back again! :D

05.10.2007 11:16:04 aizsāka alvils
32 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!
alvils, 05.10.2007. 11:25:27
Komentāra reitings: 1.311

Visi jau gadiem diskutē par gaļas ēšanu, neēšanu... bļa, zajebal jau! Kāda citiem daļa gar to, ko es ēdu un kāpēc. :)) Var jau, protams, būt dzīvnieku aistāvis (hard line) un iet ar sūdainu mietu durt nost gaļas ēdājus un tā. Metafora. Pofig.

Bet davai pastāstiet labāk, kā kaut ko ēdamu uztaisīt no sojas! :) Man soja garšo. Bet nu, uz pretīgo krišnu ēstuvi (man viņa tiešām riebjās, neskatoties uz to, ka tur ir garšīgs viskautkas) katru dienu negribu iet. Gribētu mācēt pats uztaisīt no tā netīrā putuplasta (ko sauc par soju) kaut ko ēdamu! Bet how? :))

dzēsts lietotājs, 05.10.2007. 12:44:30
Komentāra reitings: -5.476

paņem to putuplastu, uzsmērē sviestu, un uzgriež pa virsu speķi.

dzēsts lietotājs, 05.10.2007. 13:52:31
Komentāra reitings: 9.576

Ir tāda lieta kā internets, saka, ka tur varot atrast sojas(putuplasta) receptes. Vari pamēģināt.
Go Veg!

dzēsts lietotājs, 05.10.2007. 14:06:33
Komentāra reitings: 6.566

http://pretspars.hardcore.lt/ -> d.i.y. -> - ēdienu receptes :)

kas_te, 05.10.2007. 14:13:57
Komentāra reitings: 10.729

Pārtiec no mīlestības! :D

kampy, 05.10.2007. 15:09:53
Komentāra reitings: 3.532

stokmanaa pie sojas stenda ir jau gatavi visaadi incjiigi produkti no sojas, kas tik jaauzsilda un garsho pa pirmo! tur taada tomaatu meerciite ar sojas gabalinjiem- un ja komplektaa ar riisiem..mmmm... meeli var noriit!

dzēsts lietotājs, 05.10.2007. 16:30:03
Komentāra reitings: 3.698

tie sojas produkti ir pārāk dārgi

gaļas bumbiņas bez gaļas \m/ xD

dzēsts lietotājs, 05.10.2007. 17:31:07
Komentāra reitings: 5.359

ēd gaļu un atbalsti Latvijas vietējos zemniekus!

skapis, 05.10.2007. 19:45:13
Komentāra reitings: 12.726

uztaisi soju kopaa ar daarzenjiem(sauteejums) un buus kruti. mani draugi nekad nevar pateikt vai taa ir soja,proti,sanaak tieshaam garshiigi,protams,arii garshvielas nevajag aizmirst.
taa kaa taisa soju krishnaas man nepatiik.paaraak salda,bet tieshaam,ja interesee, iesaku to "putaplastu "samikseet kopaa ar daarzenjiem.eed daarzenjus un atbalsti Latvijas vieteejos zemniekus. ;)

alvils, 06.10.2007. 10:18:03
Komentāra reitings: 6.791

nevēlos nevienu atbalstīt, vienkārši gribu pagatavot soju, kas man mājās. :)) neviens te man nepastāsta, kā to izdarīt. bet sojas stendu stokmenā gan jau kādreiz būs jāsameklē un jāizmanto nedaudz, ja jau šitāda informācija te tagad ir ienākusies. :)

rxx, 06.10.2007. 14:14:40
Komentāra reitings: -3.964

Tās putuplasta galetes ir pilnīgākais štrunts! Tas meteriāls ir māju siltināšanai un glābšanas vestu ražošanai domāts, nevis ēšanai!

dzēsts lietotājs, 06.10.2007. 23:57:29
Komentāra reitings: 2.305

uzmeistaro varītus makaronus ar to soj, un tad to ūdeni nelej ārā , bet izmanto kā uzlējumu kartupeļiem vai nezinu salātiem - interesanti.

un rxx - kurš ar soju siltina mājas utml? IGAUNIS!!!

dzēsts lietotājs, 07.10.2007. 08:47:42
Komentāra reitings: -2.425

da kursh nav eedis putaplasta siteni?!

melomaans, 07.10.2007. 10:50:48
Komentāra reitings: -9.626

rxx tiešām uzvedas kā igaunis... :/

rxx, 07.10.2007. 19:41:13
Komentāra reitings: 3.318

Tās galetes vispār no sojas taisa? Lai nu kā, tas ir pilnīgākais štrunts, nevis ēdiens!

dzēsts lietotājs, 08.10.2007. 10:35:40
Komentāra reitings: 5.84

Nē, galetes no rīsiem taisa.

Bet ja nopietni ir viens veids, kā labi pagatavot soju.

Ņemam sojas gabaliņus(nūdeles, granulas u.t.t.), pieliekam klāt garšvielas - sāli un pētersīļus, nedaudz arī ķiploku sāli. Pārlejam ar verdošu ūdeni, ļaujam uzbriest. Pēc tam nolejam šķidrumu un soju liekam uz pannas apcepšanai. Cepam diezgan palielā eļļas daudzumā, kad redzam, ka eļļas palicis pavisam maz, lejam uz pannas sojas mērci un cepam tālāk, kamēr panna sausa
.
Šādi pagatavotu soju var likt klāt rīsiem, makaroniem, sautējumiem, var arī tāpat ēst ar tomātu mērci.

Labu apetīti!

dzēsts lietotājs, 08.10.2007. 12:52:10
Komentāra reitings: 5.222

thnx billy, bet neizskatas apetetelīgi nu ne maz, tad jau tik pat labi to tolets papīra ruli var samērcēt sagriest gabaliņos un ar kečupu močīt iekšā, gan pēc garšas, gan vizuāli tas pats(visu izsaka garšvielas-ar vegetu garšo pēc cāļa).

alvils, 09.10.2007. 12:01:03
Komentāra reitings: 5.182

xdrugx, paldies par informāciju! (vismaz viens!) Mēģināšu kaut kā tā arī darīt ar to soju, kas man mājās. :)

afra, 09.10.2007. 14:42:03
Komentāra reitings: 2.002

joan_of_arc uzpriekshu bliez tik iekshas to rulli
tas ir tiai iedomas

dzēsts lietotājs, 09.10.2007. 15:26:37
Komentāra reitings: 1.259

es labāk iebliezju plovu bez gaļas vai risoto, vai ceptus putjkāpostus, vai grieķu salātus, kapēc man būtu jāēd soja vai toletspapīrs(atsķirību gan nejūtu)?

rxx, 09.10.2007. 15:51:07
Komentāra reitings: -0.64

Es labāk ieēdu plovu ar gaļu, sašliku ar gaļu, pelmeni ar gaļu vai, saceisim, makaronus ar malto gaļu, vai nu arī karbonādi (gaļas) un tā tālāk. :)

skapis, 09.10.2007. 16:20:50
Komentāra reitings: -0.439

rxx un joan_of_arc,nu tad dariet taa.neviens tachu to neliedz.nesaprotu,kaapeec juus te ne pa teemu ,kaut ko rakstat?? nav jau pirmaa reizi,bet es tik un taa nesaprotu,kas jums par probleemaam??ja forumaa paraadaas kaada teema,kurai ir saistiiba ar veg,tad bez juusu "jaukajiem" komentaariem neiztiek.vai jums nav vienalga? man ,piemeeram,vienalga ,ka juus eedat dziivniekus,jo es uzskatu,ka cilveeku nedriikst un nevar piespist dariit to,ko vinjsh neveelas.
paldies,xdrugx,par padomu.shitaa veel nebiju meegjinaajis.

alvils, 10.10.2007. 07:15:30
Komentāra reitings: 4.334

skapis, un kā Tu biji mēģinājis? :)

skapis, 10.10.2007. 09:35:46
Komentāra reitings: 5.851

kaa jau es ieprieksh rakstiiju,es esmu meegjinaajis taisiit kopaa ar daarzenjiem-sauteejumu.veel esmu meegjinaajis taisiit sojas kotletes un visaadus citus eedienus.galvenais ir jaaiemaacaas garshiigi pagatavot soja.kaa to izdariit?tas jau ir pieredzes jautaajums.bet pirsaakumam derees aiziet uz sojas produkcijas veikalu uz dzirnavu ielas pretii Salai,netaalu no esiisha. :) tur var dabuut receptes,kaa pareizi gatavot soju. arii garshvielas .arii paardeveejas ir atsauciigas.var droshi prasiit padomu.uz sojas pacinjaam arii ir receptes. Veikals ''Maize"uz Gogoļa ielas pie Zinātņu akadēmijas Jāpaiet garām pareizticīgo baznīcai un veikaliņš atrodas pirms virtuves mēbeļu salona.tur arii var apjautaaties. lai veicas!

alvils, 10.10.2007. 10:28:21
Komentāra reitings: 0

rekā. uz dzirnavu ielas... tas man pa ceļam, būs jāmēģina sameklēt. :) un kā Tu taisi tās kotletes?

afra, 10.10.2007. 10:53:15
Komentāra reitings: 1.404

Aplej sasmalcināto soju ar verdošu ūdeni, kam pievieno sšli. Pēc apmēram 10 minūtēm ūdeni nolej, masu atdzesē. Pievieno mannā ( var zirņu, griķu, rīsu miltus) izmērcētu maizi, garšvielas. Visu rūpīgi ar rokām samaisa. Cep sakarsētā margarīnā

uz sojas pakam ir aizmuguree receptes :)

rxx, 10.10.2007. 12:46:48
Komentāra reitings: 0.732

Neņirgāsimies par kotletēm!

dzēsts lietotājs, 10.10.2007. 13:18:50
Komentāra reitings: -1.252

sojai nepiesmiet kotletes!

skapis, 10.10.2007. 16:38:35
Komentāra reitings: 2.672

labi,labi! neaizskarsim muusu daargo draugu juutiigaas un empaatiskaas dveeseles un nesauksim sojas kotletes par kotleteem,bet par soju plaaceniishiem.iisteniibaa taas sauc par sojas kotleteem,jo pagatavoshana ir liidziiga.par to kaa pagatavot soju plaaceniishus var uzzinaat tajaa pashaa dzirnavu ielas veikalaa. uzprasi un tev iedos lapu ar recepteem.iesaakumam derees,bet peec tam viss atkariigs no tavas fantazijas. bon appetit!

chubeele, 10.10.2007. 19:36:17
Komentāra reitings: -1.091

es needu un soju ar neskjuureeju ieksjaaa :D

dzēsts lietotājs, 11.10.2007. 14:08:36
Komentāra reitings: 4.289

čubēle! super! pie mūsu cenām neēst ir ļoti izdevīgi! es vairāk par 3dienām nevaru bez ēšanas izturēt.

alvils, 13.10.2007. 08:16:04
Komentāra reitings: 1.566

Vispār jau arī trīs dienas ir diezgan skarbs pasākums (esmu mēģinājis). :)


Reklāma
Padalies priekā
then only a few have reached us

Garminzmdq

XVII century was Nicholas Jarry <fr>.

Weaponhpn

Hi, ego volo scire vestri pretium.

OliviaSax


ienāktreģistrēties