Ģenerālstreiks 9-11!

01.09.2007 13:54:46 aizsāka hopi
26 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!
hopi, 01.09.2007. 13:54:58
Komentāra reitings: -0.715

Labdien! Es nesen rakņājos pa aktīvistu mājaslapu un atradu iekš tās šādu saitu: www.strike911.org
Tas mudina uz ģenerālstreiku 11. septembrī, kā protestu pret karu, tirāniju, valdības meliem(un mēs visi zinām, ka Latvijai tā arī ir problēma!), u.t.t.
Tas oriģināli ir domāts Amerikā notikt, bet es neredzu iemeslu kāpēc gan šeit pat Latvijā nevarētu organizēt kaut ko šādu! Jo latvieši ir miruši Irākā un daudzi vēl sēž tur un Afganistānā! Jo valdība zog un melo! Jo mūsu valdība seko, kā zombiji, ASV valdībai, un visi zin, ka tā nav nekāda paraug valdība!
Tātad - 11. SEPTEMBRIS. NEKĀDU DARBU, NEKĀDU SKOLU, NEKO NEPĒRCIET. NEKO KĀ PARASTI.
Varat sēdēt mājās un padomāt, ko jums šī diena nozīmē(protams, ja tā kaut ko nozīmē), varat iet un protestēt pret to, ka latvieši dienē Irākā un Afganistānā, varat protestēt pret korupciju, kā gribat!
Visu labu! =)

deni2s, 01.09.2007. 15:39:27
Komentāra reitings: 10.194

Protams ir baigi forši "protestēt" pret sevis ievēlēto valdību un sēdēt rokas klēpī salikušam mājās. Kā būtu, ja tieši otrādi - "ne kā parasti" aizietu un brīvprātīgi kārtīgi parukātu šajā dienā?

Bija labs citāts: "Neprasiet, ko valsts var izdarīt jūsu labā, labāk pajautājiet, ko jūs varat izdarīt valsts labā!"

Šaubos, ka no hopi piedāvātās protesta akcijas kas mainīsies uz labo pusi, drīzāk otrādi.

hopi, 01.09.2007. 15:50:57
Komentāra reitings: -5.865

Teikšu tā - tas citāts ir labs, be nepraktisks. Es neticu tam, ka cilvēki, drīzāk kā prasīt izmaiņas no valdības puses, paši mēģinās kaut ko darīt. Un kāpēc gan nē? Valdība jau ir koruptēta, nav nepatiesība tas, ka daudzi deputāti u.t.t. meklē materiālos guvumus un tāpēc arī rīkojas kā maitasgabali. Cilvēki jau to nevēlējās, kad viņi viņus vēlēja.
Un beigu beigās darīt kaut ko ir labāk nekā nedarīt un ļaut tiem koruptētiem politiķiem neapgrūtināti turpināt visu bojāt. Es saprotu, ka protestakcijas mūsdienās daudziem saistās ar Ņet reforme u.t.t., bet cilvēkiem beidzot jāsaprot tas, ka tas ir pilnīgi normāls veids kā izteikt neapmierinātību ar kaut ko...

hopi, 01.09.2007. 16:08:32
Komentāra reitings: -3.72

Un - beigu beigās, kāpēc jābūt tik pesimistiskiem? Ar tādu attieksmi neko nekad nepanāks...

hopi, 01.09.2007. 16:15:12
Komentāra reitings: -11.053

-

rxx, 01.09.2007. 17:37:08
Komentāra reitings: 3.777

Jā cilvēkiem ir jāsaprot, ka savs viedoklis ir jāpauž.

Bet, kas attiecas uz valdību, tad tā ir tieši tāda pati kā tauta, kura pēc iespējas cenšas tramvajā braukt par zaķi, zog datorprogrammas, strādā tieši tik nelegāli, lai būtu pēc iespējas mazāki nodokļi jāmaksā un tā tālāk. Valdībā jau notiek tas pats, tikai lielākos apmēros. Teksiet, ka visi tādi nav? Nu nav, bet nav jau teikta arī, ka visa valdība zog. Tomēr kopumā... Nu jā.

kas attieca uz Irākā mirušajiem latvišiem. Sorry, līdzjūtība tuviniekiem, bet nekas vairāk. Tas ir viņu darbs, par to no maniem nodokļiem viņiem maksā nesliktu algu un viņi zina uz ko parakstās. Turklāt relatīvi nemaz tik bīstama jau tā profesija nav, gada laikā iet bojā krietni vairāk celtnieku utml profesiju pārstāvju.

caps, 01.09.2007. 19:13:19
Komentāra reitings: 11.744

Pag, hopi, tu Denisu nosauci par pesimistisku? :) Ne jau viņš te skraida un kliedz, ka 11'ajā neko nedaram, jo viss ir slikti.
Ja gribi mainīt pasauli uz priekšu, ej valdībā un cīnies, es balsošu par tevi, bet ar šādu akciju tu neko nepanāksi. Vispār jā - ko tu gribi ar to panākt? To, ka valdība uzreiz savu nelegāli iegūto naudu ziedos bērnunamiem? To, ka beigsies karš Irākā? Piedod, bet, manuprāt, sēžot mājās un neko nedarot pasaule nekļūs labāka, nopietni! :)

Bet par tiem latviešiem Irākā. Man māsīcas vīrs tur pusgadu notusēja. Atbrauca mājās, nopirka mašīnu, izremontēja dzīvokli un tagad dzīvo laimīgs un dzīvs. Kā jau rxx baigi labi pateica ''gada laikā iet bojā krietni vairāk celtnieku utml profesiju pārstāvju''

''mūsu valdība seko, kā zombiji, ASV ''
Un tu kā zombijs seko ASV protestētājiem. :)

Un kāpēc vienā komentā tu salīdzinājumu liec komatos otrā nē? :) Tak izlem vienreiz :D

kas_te, 01.09.2007. 19:50:41
Komentāra reitings: 4.735

I am an antichrist
I am an anarchist
Dont know what I want but
I know how to get it
I wanna destroy[...]
[Sex Pistols]

Vēlētos piebilst,ka nevis "Valdība ir tāda kā tauta" bet gan mēs katrs esam valsts,katrs pats savā ziņā esam kā maza valdība-jo tikai no mūsu pašu rīcības atkarīgs tas,kā mēs dzīvojam. Tikai dodot,var saņemt kaut ko pretī.

un iedomājies,kā būtu,ja mūsu parlaments, kurā sēž arī mūsu draugi,radi un kaimiņi, pēkšņi izdomātu : "Eh,davai veči, Saeima 11.09 slēdzas. Uz darbu nenākam! Nav jēgas. Tauta ceļ traci,na*ig ta mums te rauties viņu dēļ. Paņemsim brīvdienu! Aiziesim uz bāru vai mājās pasēdēsim! Gan jau visi darbi paši izdarīsies!"

Un es no saviem nodokļiem labāk apmaksāju kaut deputātu pusdienas-man vienalga,cik viņi saņem, ka tik' pēc iespējas labāk pilda savus pienākumus!

par algām#2: Piekrītu Rxx.
Padomā- cik cilvēku gadā mirst no HIV? Cik no AIDS? No pārdozēšanas? Cik latviešu mirst ik gadu no smēķēšanas un alkohola izraisītām sekām? Un tu te vēl uztraucies par armijas daļām!

dzēsts lietotājs, 02.09.2007. 06:56:18
Komentāra reitings: 3.523

baigi besīgi lasīt to komentāru, kad viņš ir pamatīgi aizvītrots... :( hmm un ja es 11 neaiziešu uz darbu - mani atlaidīs ::) to es vēlos nee? kas mainīsies no tā? jā tikšu atlaists..

theivis, 02.09.2007. 13:00:42
Komentāra reitings: 2.782

Tas varbūt būs liktenīgi, antilietotāj, varbūt pēkšņi atradīsi labāku ;D

dzēsts lietotājs, 04.09.2007. 11:21:56
Komentāra reitings: 0

jā! lielie, ļaunie kapitālistu cūkas daudzus atlaidīs (mani gan jau ka nē, bet es gribu algas pielikumu lielāku, tāpēc nekādas figņas līdz algas pārskatam).

skapis, 04.09.2007. 20:13:41
Komentāra reitings: 1.769

hop,nogalini valsti savaa galvaa. uz baigiem protestiem Latvijaa nav ko cereet.sabiedriiba ir paaraak vienladziiga! citaas valstiiis cilveeki var savaakties,bet pie mums ne. shie komenti jau daudz ko izsaka! jo vieglaaak ir pakljauties nevis pretoties.

rxx, 04.09.2007. 20:40:26

Vispār jau var gan savākties:
http://www.hc.lv/izklaide-kultura/jaunumi/vienojas-igaunijas-atbalstam/
http://www.hc.lv/inc/slideshow.php?g=2007-05-08-atbalsts-igaunijai
Un nav jau vienīgais gadījums.

Kam pretoties? Vienīgais, pret ko tauta var pretoties ir pati tauta. Un tas debilais teiciens "Noagalini valsti..." reāli nozīmē "nogalini sevi"...

Un vispār, šitādu tukšu di**sēju, ka vajag pretoties ir gana daudz, lai pievāktu pilnu vismaz Līvu laukumu, taču, tā dīvaini iznāk, ka ne reizi nekas tamlīdzīgs nav redzēts. Ka tik nav tā, ka pie klavieres jau visi gudri... ;)

skapis, 04.09.2007. 21:21:24
Komentāra reitings: 1.183

rxx,es jau sen sapratu,ka ar tevi ir bezjeedziigi runaat. varbuut tu uzskati,ka tas ir protests.es uzskatu,ka taa ir nacionaalistu paraade."Nogalini valsti" reāli noziimee "nogalini to ,kas tevi ierobezho" es miilu sho zemi,bet man riebjas shiii valsts. saskati atshkjiriibu! kaut gan es domaaju,ka tu uz to neesi speejiigs.

skapis, 04.09.2007. 21:30:34

kaut gan tev taisniiba.paintereseejos un atradu.dazhi tomeer ir speejiigi.diemzheel nepiedaliijos,jo tad veel dziivoju laukos,bet tieshi shito es uzskatu par protestu. bet tu jau atkal to nesapratiisi. ''Pretkara demonstrācija Rīgā
Laikā, kad rakstu šo atskatu, liela mēroga karadarbība Irākā praktiski vairs nenotiek. Varbūt kāds teiks, ka visas pretkara akcijas, kas tika rīkotas visā pasaulē un kurās piedalījās miljoniem cilvēku, bija veltīgas, jo tās tā arī nenovērsa karu... Es tomēr neuzskatu, ka tām nebija nekādas nozīmes, diemžēl tās tiešām nespēja novērst karu, tomēr, manuprāt, tās spēja parādīt, ka cilvēki visā pasaulē ir spējīgi rīkoties vienota mērķa vārdā, pilnībā iztiekot bez vadītājiem, balstoties tikai uz savām sajūtām. Akciju milzīgie apmēri parādīja tā sauktās „rietumu demokrātijas” liekulību un pretrunīgumu, tās parādīja, ka valdības nerēķinās ar savu valstu iedzīvotājiem – tās palīdzēja atvērt acis daudziem līdz šim sistēmai lojālu cilvēku – klaji atklājot sistēmas vienaldzību pret jebkādām cilvēku ciešanām, tās alkatību un asinskāri. Arī Latvijas valsts vadītāji klaji pauda savu necieņu pret iedzīvotāju viedokli (85% Latvijas iedzīvotāju izteicās pret Latvijas atbalstu karadarbībai Irākā) un absolūtu nerēķināšanos ar cilvēku dzīvībām, kad runa iet par valsts imidžu (sieg heil Vaira!). Latvijas valsts (šeit es domāju tikai par tās oficiālajiem pārstāvjiem, nekādā gadījumā par iedzīvotājiem) pēc šiem asiņainajiem notikumiem starptautiskajā sabiedrībā ir ieņēmusi stabilu dirsālīdēju pozīciju– un tur viņai arī vieta!
Šī gada februāra sākumā visā pasaulē miljoniem cilvēku izgāja ielās, lai izteiktu protestu paredzamajai karadarbībai Irākā. Rīgā, cik man zināms, bija tikai divas atklāti ne politiskas pretkara akcijas – 15. februāra nesankcionētā pretkara demonstrācija un „esparmieru” akcija, bet tā kā tai tika piesaistīti diezgan lieli naudas līdzekļi, par apolitiskumu varētu šaubīties. Pārējās visas salīdzinoši mazskaitlīgās akcijas bija konkrētu politisko spēku ambīciju pārpilnas un visdrīzāk tām bija visai maza saistība ar kara draudiem, drīzāk situācijas izmantošana saviem varaskārajiem mērķiem. Jāatzīmē arī eirokomjauniešu pikets pie Francijas vēstniecības, kur šie nākamie valdības locekļi vadoties pēc valsts vadītāju parauga, trenējās dirsā līšanā korporatīvajiem saimniekiem.

skapis, 04.09.2007. 21:30:54

turpinaajums-> 15. februārī pusdienlaikā pie Bastejkalna satikās apmēram piecdesmit pret karu noskaņotu cilvēku ne tikai no Rīgas (arī Kuldīgas un Valmieras aktīvisti), ceļā līdz asv vēstniecībai viņu skaits gandrīz dubultojās. Nonākot pie vēstniecības, cilvēku masa, pretkara lozungi, sarkanmelnie karogi uzreiz pievērsa policijas uzmanību. Pienākušie policijas darbinieki lūdz atstāt šo teritoriju, jo tagad šajā vietā protestēt nav atļauts. Protestētāji neizrādīja kādu vēlmi pakļauties policistu pavēlēm. Jāatzīst, ka šajā gadījumā policija deva labu ierosinājumu – ja mēs negribam tikt arestēti, mums vajag kaut kur aiziet pastaigāt līdz pulksten diviem, kad pctvl ir pieteikuši piketu un pie vēstniecības būs atļauts protestēt. Tā arī, pateicoties policijai, sākās pirmā sarkanmelnā demonstrācijā Rīgas ielās. Demonstrācija devās gar Krievijas, Izraēlas vēstniecībām – cauri Vecrīgai un pa Barona un Tērbatas ielām. Visu ceļu akcijai sekoja civilā ģērbti vīri ar videokamerām – drošības policija. Īsi pirms diviem gājiens atgriezās pie asv vēstniecības, kur jau bija sapulcējušies Ždanokas un Rubika atbalstītāji, kas pēc viņu vadītāju pieprasījuma nodalījās no nesankcionētās akcijas dalībniekiem. Tomēr daudzi kareivīgi noskaņoti pensionāri palika zem sarkanmelnajiem karogiem un kopā ar protestētājiem aktīvi nepakļāvās policijas spiedienam dabūt demonstrantus prom no vēstniecības „drošības buferzonas”. Kopā skandinot pretkara saukļus un uzturot ritmu ar daudzajiem līdzi paņemtajiem perkusijagragātiem, tika pausta demonstrantu attieksme pret asv imperiālistisko rīcību.Interesanti būtu atzīmēt plašsaziņas līdzekļu attieksmi pret sarkanmelno demonstrāciju: uz demonstrācijas sākumu ieradās tikai viens no uzaicinātajiem žurnālistiem – LETAs pārstāvis. Tā arī bija vienīgā vieta, kur parādījās kāda ziņa par demonstrāciju – sākumā daudzmaz objektīva, pēc kādas stundas kāds redaktors izdarīja izmaiņas ierakstīdams, ka jaunieši dzēra alu un tur bija nacboli, un vēl pēc kāda laika ziņa vispār tika izdzēsta (tā vietā, lai nonāktu arhīvā). Laikam tie sarkanmelnie karogi bija tāda nesagremojama lieta...

rxx, 04.09.2007. 22:03:45
Komentāra reitings: -2.599

>> kaut gan es domaaju,ka tu uz to neesi speejiigs.
Atklāti sakot, man ir dziļi vienalga, ko tu par to domā.

>> tās spēja parādīt, ka cilvēki visā pasaulē ir spējīgi rīkoties vienota mērķa vārdā, pilnībā iztiekot bez vadītājiem
Nezinu, par kādiem vadītājiem tu te runā, bet vai tiešām tu domā, ka lielās akcijas neviens neorganizē? Cilvēki vienkārši sanāk kopā vienā dienā visā pasaulē? Tas ir nopietns sabiedrisko attiecību (PR - ai kā mums riebjas šis burtu salikums) darbs. Tas, ka Raivis Dzintars ar VL (neaptīk man šī partija) spēj noorganizēt pasākumu un savāk vairāk kā tūkstoti cilvēku darba laika vidū, lietū un ar karogiem, tas tev ir "nacionaalistu paraade". Tas, ka Stendzinieks ar draugiem organizē esaprmieru (profesionāla reklāma, nopietns pr darbs), ieguldot tur savu naudu, tas arī ir slikti... Viss tev ir slikti.

Bet tas, ka atsevišķi miera cīnītāji, daži no tiem pat no Ārrīgas, aizvelkas līdz vēstniecībai sarīko nesankcionētu piketu un brīnās, ka viņu aizdzen, tas nu gan ir labi no šo cīnītāju puses. Kāpēc presē par to ne vārda? Tāpēc, ka darbā ar presi noteikti netika ieguldīts necik darba, presei ir nopietnāks lietas, ko darīt, nekā braukt skatīties uz 50 cilvēkiem, kas par relīzi par pasākumu nespēj tai nosūtīt.

Cik piketus ir pieteikuši šie te cīnītāji un cik no tiem ir nesaskaņoti?

>> Jāatzīmē arī eirokomjauniešu pikets pie Francijas vēstniecības, kur šie nākamie valdības locekļi vadoties pēc valsts vadītāju parauga, trenējās dirsā līšanā korporatīvajiem saimniekiem.

Katram ir savs viedoklis un tiesības to paust. To tā kā vajadzētu saprast vispirms, pirms sākt uzstādīt kaut kādas pretenzijas, ka tevi neņem vērā. Turklāt, pieņemu, ka šamējie bija iedomājušies saskaņot piketu vai sapulci.

Jā, un galu galā, ja jau vajag savākties un paprotestēt, tad savāc cilvēkus un protestē! Kaut vai kādus 500. Bet protestēt jau nenozīmē neiet uz darbu un visu dienu dzert... Tas atkal ir nopietns darbs, kurš ir jāorganizē.

dzēsts lietotājs, 04.09.2007. 22:58:55
Komentāra reitings: 2.771

ha-es protestēju pret cilvēkiem, kas līdzigi man....

dzēsts lietotājs, 05.09.2007. 08:17:52

rxx:
"Turklāt relatīvi nemaz tik bīstama jau tā profesija nav, gada laikā iet bojā krietni vairāk celtnieku utml profesiju pārstāvju."

suggestion: don`t talk about something you even don`t know. Ap šo mirkli irākā ir miruši apm 55000+ kareivji, vnk bušs ir pārāk nobijies lai paziņotu īsto upuru skaitu.

rxx, iečeko vēstuli

tā doma par ģenerālstreiku..... viena no stulbākajām lietām ko esmu dzirdējis.

"Tas mudina uz ģenerālstreiku 11. septembrī, kā protestu pret karu, tirāniju, valdības meliem(un mēs visi zinām, ka Latvijai tā arī ir problēma!)"
1: karš beigsies tikai tad, kad tuvajos austrumos izbeigsies nafta.
2: tirānija? kurš te Latvijā mūs tiranē?!
3: valdības meli... valdībai tāpat būs pie d**sas vai mēs kko darīsim 11. septembrī vai nē. tāpat melos, kāpēc gan pēc viena protesta mītiņa viss mainītos?

damn, u`re soo wrong.

latvieši irākā.... who f**king cares!? lai ir un pelna naudu.

skapis, 05.09.2007. 10:53:17
Komentāra reitings: 2.599

rxx,man iisteniibaa tagad arii dzilji vienalga ,ko tu par to domaa.centos paraadiit,ko es uzskatu par protesu,kas man ir buutiski un svariigi,bet izskataas ,ka tu nesaprati vai,preciizaak, negribi saprast un man iisteniiba pilniigi vienalga.katrs paliek pie sava.ar to arii apsveicu! tikai gribeeju veel piebilst,ka es nevienu nemudinu neko nedariit un kur nu veel vairaak dzert.katram pasham ir jaaizveelas,ko dariit.diemzheel ljoti biezhi ,kaads cits to izdara tavaa vietaa. es gribeeju uzsveert ,ka jaamaina SEVI,mainot un labojot lietas sevii,uz taadaam,kaadas tu gribeetu redzeet.tapeec ka cilveeks mainaas un mainaas arii vide ap vinju,un taa ir taa pasaule,kuru mees varam ietekmeet un padariit labaaku.

minkucs, 05.09.2007. 11:19:53
Komentāra reitings: 1.654

atkrīt. tajā dienā es darīšu viskaut ko jo man ir dzimšnaas diena! ;)

rxx, 05.09.2007. 15:13:07
Komentāra reitings: -1.244

>> suggestion: don`t talk about something you even don`t know. Ap šo mirkli irākā ir miruši apm 55000+ kareivji, vnk bušs ir pārāk nobijies lai paziņotu īsto upuru skaitu.

Es runāju teši par latviešiem.

To štruntu nenovilku, slinkums.

dzēsts lietotājs, 05.09.2007. 19:58:14
Komentāra reitings: -1.475

ja nevar cirst, tad nav ko ēst desu maizi uz tramvaja sliedēm!

dogs, 05.09.2007. 20:08:59
Komentāra reitings: 2.239

Atklāti sakot, man šī tēma izraisa riebumu. Ne gluži pati tēma, bet gan te sarakstītie komentāri.

Man prieks, ka jūs esat apmierināti ar šo dīvaino veidojumu, ko sauc par Latvijas Republiku, kur maizei gada laikā cenas ir kāpušas pusotru līdz divas reizes, bet šņabim cena nav mainījusies, kur nepietiek naudas bērnu slimnīcai, bet pietiek naudas koncertzālei, kur prezidents - galvenā valsti reprezentējošā persona - atzīst, ka ir ņēmis kukuļus. Man prieks, ka jums tik ļoti patīk karš, uz kuru mēs sūtam savus karavīrus, lai tikai ielīstu pakaļā valstij, kuru vada Kūsis, Penis un Ānuss (tiem, kas nesaprata - palasiet Vonnegūtu).

Pievienojos skapim sakot, ka es mīlu šo zemi (un tā kā dzīvoju Latvijā riskēju tikt uzskatīts par neonacistu), bet man riebjas šī valsts. Un nevarat jūs man pārmest to, ka es valdību pats esmu ievēlējis - neesmu nevienu tur ievēlējis.

Bet es cenšos dzīvot pēc principa "neaiztiec valsti, un viņa neaiztiks tevi". Jo kā zināms, jo vairāk sūdu baksta, jo vairāk tas smird.

dzēsts lietotājs, 05.09.2007. 20:15:47
Komentāra reitings: 1.233

tie trīs ir supervaroņi???

dogs, 05.09.2007. 20:21:21
Komentāra reitings: 2.567

Jā mana dārgā Orleānas palaistuve, ir gan. Ar atbilstošiem kostīmiem.

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

DimaSax

ЛАДА деталь: качественные автозапчасти, которые не подведут каталог запчастей ваз <a href=zapchasti-vaz-01.ru>zapchasti-vaz-01.ru</a> .

lada_detal_vlmt

consists of the book itself

Batteriescwr

ienāktreģistrēties