Meklē Radio DJ/Autorraidījumu veidotājus

01.12.2007 12:06:53 aizsāka melomaans
73 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!
melomaans, 01.12.2007. 12:07:36
Komentāra reitings: 1.834

Topoša interneta radiostacija meklē DJ ar interesi par indie,chillout,experimental,ambient,world,jazz,nekomerciālo utml. veida mūziku/Autorraidījumu veidotājus(Ar zināšanām un vēlmi veidot raidījumus par veselīgu dzīvesveidu,filozofiju,procesiem sabiedrībā utml.).
Darbošanās radio pirmkārt tiks balstīta uz entuziasma un brīvprātības principa. Materiāla atlīdzība laika gaitā var nākt klāt kā bonuss.
Radiostacijas atklāšana paredzēta 2008.gada sākumā.
Ētera studija atradīsies Rīgā,Gaujas ielā,taču,ja kādam no interesentiem būs atbilstošas tehniskās iespējas,raidījumus būs iespējams sagatavot arī mājās un pēc tam nogādāt līdz mums pārraidīšanai.
CV,kā arī balss/raidījumu demo ierakstu visiem interesentiem sūtīt uz e-pasta adresi: eipiradio@eipi.org

dzēsts lietotājs, 01.12.2007. 17:09:06
Komentāra reitings: -3.973

Nu tu dod,melomāns!

rxx, 01.12.2007. 18:52:23
Komentāra reitings: 3.555

Nu lai izdodas! Laikam jau ir kāds sponsors, jo bez pāris kLs te nav ko sākt.

Varu piepalīdzēt ar mājaslapas veidošanu. Bet nu pa haļavu nebūs.

melomaans, 01.12.2007. 19:01:47
Komentāra reitings: -1.606

rxx- Paldies! :) Man ir sadarbības partneri,jā,taču ar izmaksām nevajag pārspīlēt- Interneta radio ,piemēram, lai legāli raidītu(un šeit paldies varam teikt Latvijas nesakārtotajai likumdošanai šajā sfērā) ir nepieciešama tikai 1 licenze,kas vidēji mēnesī nekomerciālai radiostacijai izmaksā ap 50 Ls. Protams,ka klāt nāk ļoti daudz citu izmaksu,taču mums ir noveicies tādā ziņā,ka izdevās atrast ļoti lētas(salīdzinoši) telpas studijai.
Mājas lapu,vismaz sākotnēji, veidosim uz Wordpress bloga bāzes.

rxx, 01.12.2007. 20:21:32
Komentāra reitings: 4.938

Nu es domāju, ka vajag jēdzīgu studiju - pults, kompji, miķi, monitori, ausis, krēsli, galdi, apkure, elektrība, studijas remonts, signalizācija utt. Vēl jau prasās nopietna līmeņa serveris un atbilsotšs pieslēgums. Bet nu es domāju, ka tev tur pa haļavu diez vai kāds gribēs strādāt. Ne jau tāpēc, ka nevienu tas neinteresētu, bet gan laika trūkuma dēļ, jo rēķini, ka, lai sagatavotu stundu garu programmu, vajag kādas stundas trīs... Čakars milzonīgs. Bet nu vienalga - veiksmi!

Iesaku apsvērt iespēju paralēli viedot ziņu vortālu, kas stāsta par aptuveni to pašu, ko rādžiņš un kur var novilkt raidījumus, taču būtu lasāms arī autonomi. Tādā veidā sanāk, ka vortāls reklamē radio, bet radio - vortālu.

Nu jūs jau varat veidot uz kādas bāzes gribat, bet nu ar laiku vajadzēs ko nopietnāku.

Vispār padod pēc pāris nedēļām man ziņu uz reinis€reinis.eu, mož izdomāšu kaut kā piedalīties! :D

melomaans, 01.12.2007. 20:48:09
Komentāra reitings: -2.916

Jā,protams,bet ir tā,ka arī optimizējot resursus var izdarīt ļoti daudz... Studijas remonts ,vismaz tādā apjomā,lai no turienes varētu komfortabli raidīt, ir jau veikts. Arī stabila vieta uz servera jau ir.Tāpat arī minimālais no studijas aprīkojuma jau ir sagādāts-mikrofons,pults,monitori utt. Vēl gan prasītos vismaz 1 profesionālu mikrofonu ,pagaidām tāds būs tikai DJ.
Ja cilvēks veido autorraidījumu,parasti viņam jau tāpat ir padziļināta interese par attiecīgo tēmu...

Ideja par vortālu nav peļama,taču tas noteikti būs iespējams tikai tālākā nākotnē. Raidījumus nolādēt nevarēs,bet klausīties internetā gan (vismaz dažus no tiem).Tāpat arī veidosim dažādus podcāstus,kurus būs iespējams gan nolādēt,gan klausīties tāpat.
Ja izdomā kaut kā piedalīties,dod ziņu uz eipiradio@eipi.org
Nebūs man laiks katram interesentam vēlreiz atgādināt par iespējām iesaistīties. ;)

adellada, 03.12.2007. 20:42:23
Komentāra reitings: 7.408

Es gribētu strādāt! Lai arī man nav nekādas pieredzes un tā, bet gribētos.

melomaans, 04.12.2007. 07:52:29
Komentāra reitings: 4.738

adellada, pieredze nav obligāta. Galvenais ir vēlme darīt. Ja ir kādas konkrētas idejas,dod ziņu uz eipiradio@eipi.org

dzēsts lietotājs, 04.12.2007. 08:39:03
Komentāra reitings: 8.639

Tas būtu vairāk kā interesanti tikai neizprotu CV vajadzību,ja tiešām gribi atlasīt cilvēkus ar padziļinātām zināšanām par mūziku es domāju pieteikuma vēstulei vajadzētu sastāvēt tikai no viena punkta-nosauc 100 savus visu laiku mīļākos ierakstus,lai cik tas izklausītos neloģiski tas ir tik loģiski,ja runa iet par radiostaciju.

P.S. Noteikti,ko ierakstīšu un nosūtīšu.

melomaans, 04.12.2007. 08:42:54
Komentāra reitings: -1.608

germsburn86, ja nevēlies, CV vari arī nesūtīt.Tas nepieciešams tāpēc,lai es zinātu to ,kur iepriekš esi darbojies/strādājis (ja esi). :) Jebkurā gadījumā, galvenais kritērijs būs ,kā jau Tu minēji- zināšanas mūzikā (vai citā tēmā,ja runa iet par autorraidījumiem).

save_ass, 04.12.2007. 12:46:25
Komentāra reitings: -11.229

Drīkst pajautāt, kāpēc tieši autoraidījumi?

melomaans, 04.12.2007. 12:57:20
Komentāra reitings: -3.315

Kādā ziņā kāpēc?

rxx, 04.12.2007. 14:35:57
Komentāra reitings: 0.998

Autorraidījumi, nevis autoraidījumi! Pat lasīt vairs nemāk... :D

dzēsts lietotājs, 04.12.2007. 14:39:39
Komentāra reitings: 8.236

Klau,bet kā ar autortiesībām !? Tas viss iekļaujas tajos nieka 50 Ls !?

melomaans, 04.12.2007. 14:42:03
Komentāra reitings: -3.315

Savukārt man likās,ka cilvēks vienkārši pārrakstījies... :)

germsburn86, autortiesības ir nokārtotas. Kas ir "viss"?
Autortiesību minimālā maksa mēnesī ir 50 Ls.

rxx, 04.12.2007. 15:26:09
Komentāra reitings: -4.062

Ja viņš būtu pārrakstījies/pārskatījies, tad nemaz najutātu. Laikam padomāja, ka visi raidījumi par auto.. :D

dzēsts lietotājs, 04.12.2007. 21:03:03
Komentāra reitings: -1.115

vajag raidījumus par revolucijām un vīģu ēšanas parazjām!jā jā vajag!

melomaans, 04.12.2007. 21:16:18
Komentāra reitings: -2.277

Nu tad taisi un veido! :)

dzēsts lietotājs, 04.12.2007. 21:19:33
Komentāra reitings: 12.547

paargriezīšu raidantenas vadu!

melomaans, 04.12.2007. 21:43:11
Komentāra reitings: -5.346

Neoficiāli daru zināmu,ka ir atvērta EIPI Radio "gaidīšanas" mājas lapa! :)
Adrese: http://eipiradio.eipi.org
Rīt tiks izsūtīta 1. oficiālā preses relīze par radio,tā darbības uzsākšanas datumu u.c. informāciju visiem Latvijas drukātajiem un interneta medijiem.

rxx, 04.12.2007. 22:28:08
Komentāra reitings: 6.333

1. Kas tas par sūda nosaukumu??? Ko tas vispār nozīmē? Nav skaidrs. Kāpēc tā rakstās? Cilvēki tā arī to lasīs [eipi rādjō], nevis [eipī reidio]. Ja tā ir domāts, nu ok, bet tizli skan un nav skaidrs, ko tas nozīmē. Tā no sērijas "Ou, varēt kauko ingliš!" Zini, tas bija modē deviņdesmitajos, tagad tas ir smieklīgi. Tuklāt vēl rakstīt tad "latviski"... Vispār. Tas ir krieviem raksturīgi - ņemt visādus jeņķu vārdus, ieviest valodā, tos rakstot brutālā translitā.

2. [ http://www.eipi.org/eipiradio/vardi.jpg ] Čo za fak? Jums vietas uz servera nav, ka bilde tā jāsačakarē? Vai arī iekš MS Paint patīk darboties? Bilde jau arī kolosāla... Vārdu "Saule" es ilgi burtoju....

3. "Bet vairāk Tev pastāstīsim jau svētdien, 2008.gada 3.oktobrī!" es jau līdz tam būšu aizmirsis...

4. [ http://www.eipi.org/eipiradio/1.jpg ] Kas tas par mēslu? 8 dažādi fonti!!!!!!!!!!!!! Bļ*, nu tā normāli cilvēki nedara nekad. Ne vairāk kā 2 fonti! Galējā izņemuma gadījumā trīs. Bet tev tur viss samests tā, ka nezinu. Pilnviede, harmonija????? Jūsu lapa gan ir disharmoniska un idiotiska. Vajag tomēr vienus principus ievērot...

5. Kas tas par lesbiešu logo? Tas ir kaut kāds visvarenais homoseksuālais orgasms, kas no jūsu studijas pa vadiem lido uz visām debess pusēm? Man jau nav nekas pret, vnk tā dīvaini. Turklāt, tās krāsas logo arī tādas... :@

6. " Ziedo EIPI Radio uzturēšanai un darbības nodrošināšanai!" Gaidi ar maisu! :D

Vot tikai nevajag d*rst, ka tā ir pagaidu lapa un, ka nākotnē viss būs kedās. Nebūs. Ja ir žēl naudiņas vai alus cilvēkam, kurš uztaisītu smuku lapu, tad būs žēl arī visam pārējam, līdz ar to viss būs tāds Paintā ražots. Nu nav naudas tai lapai? Nu tad netaisiet neko, nelaidiet nekādu relīzi rīt, bet uztaisiet normālu lapu un, iespējams, arī logo un tad domājiet tālāk. Citādi jūs jau rīt te rīt visos (!) Latvijas drukātajos un interneta medijos atstāsiet baigo lohu iespaidu.

vikings, 05.12.2007. 05:40:11
Komentāra reitings: 8.185

Njā, lielā mērā jāpiekrīt rxx...

melomaans, 05.12.2007. 10:09:57
Komentāra reitings: -1.537

rxx, tā ir pagaidu lapa,līdz radio atvēršanai. Pieņemu,ka Tev labāk patiktu,ja būtu vienkārši uzraksts "Būsim pieejami drīzumā".
Labi,pieņemu,ka Tu spried tehniski-jā,atzīstu,tehniski šobrīd lapa ir realizēta ļoti vāji,taču labāk šobrīd nebija iespējams.
Skaties uz to radoši.
Un vieta mums ir 100 gb ...

ed, 05.12.2007. 10:38:35
Komentāra reitings: 9.124

kādā jēga taisīt atbaidošu mājaslapu, kura nesniedz gandrīz nekādu informāciju par radio, kurš vēl ir tapšanas stadijā?

vikings, 05.12.2007. 10:44:23
Komentāra reitings: 7.472

Kā nebija iespējams?
Kur tolks pirmajā lapā izvietot tik daudzi stilu tekstus?
Pa bildi izmētātu vārdu vietā varēja sarakstīt konkrētas raidījumu tēmas, aprakstus, nedaudz par pamatdomu pastāstīt.
Manuprāt, tas ir dažu stundu darbs.

Kādēļ radio lapā nav aicināti pieteikties raidījumu vadītāji, bet forumos visur un apkārt ir pilns ar ziņām?

Ja es kā mediju pārstāvis ieraudzītu tādu lapu, es vienkārši nodomātu "p0k3mon1" un aizmirstu. Kā nekā pirmais iespaids. Ja godīgi - labāk nekas nekā kaut kas slikts. Neapvainojies, cerēsim, ka nākotnē būs izmaiņas.

dzēsts lietotājs, 05.12.2007. 11:09:27
Komentāra reitings: 6.728

gaisma, saule, sapņi, bullshit. labprāt klausos kādu norm radio, nekā jaunizveidotu amatieru radio, kurā skan visādi #$^@

anyway, radio ar novirzi uz praidiem.
iesaku meklēt "dīdžejus" kkur popa forumos. tur klausās daudz gaismīgāku un saulaināku mūziku kā te....

Emmure - It's Not Just A Party. It's A Funeral

save_ass, 05.12.2007. 17:54:20
Komentāra reitings: -2.299

rxx - piekrītu

par to manu iepriekšējo - sorry, nepareizi biju izlasījis (2x)

rxx, 05.12.2007. 18:59:57
Komentāra reitings: 3.521

>> Skaties uz to radoši.
Radoši tā lapa ir vēl lielāks mēsls kā tehniski.

>> šobrīd nebija iespējams.
Kāda velna pēc tad jūs vispār to štruntu palaidāt????

melomaans, 05.12.2007. 19:10:50
Komentāra reitings: -5.22

Visiem- Radio pagaidu lapa tika izveidota,lai tur ievietotu - kontaktinformāciju,rekvizītus,un informāciju par atklāšanu.

rxx- Nu tad UZTAISI LABĀKU! :) Brūķēt muti jau nav liela māksla. ;)

rxx, 05.12.2007. 19:47:29
Komentāra reitings: 6.594

Melomān, es uztaisītu labāku. Es tev varu nosaukt konkrētu summu, cik es par to gribu, un viss notiks. Kāpēc par naudu? Tādēļ, ka es nevaru šobrīd atļauties sponsorēt šādu projektu.

melomaans, 05.12.2007. 20:05:28
Komentāra reitings: -3.198

Savukārt es šobrīd nevaru atļauties,ka šo lapu taisa par naudu.
Te arī ir visa problēma- ir jāizšķir prioritātes.

rxx, 05.12.2007. 20:10:54
Komentāra reitings: 2.492

Neziskatās, ka tev trūktu līdzekļu, ja jau vari atļauties jau pašā sākumā sadirst savu zīmolu. Nu jā, tas tāds ekonomiskais variants, vēlāk tas izmaksātu dārgāk.

vikings, 05.12.2007. 20:17:25
Komentāra reitings: 8.501

Rxx, vairāk izskatās, ka problēma ir nevis tajā, ka trūktu līdzekļu vai cilvēku, bet tajā, ka tas (tie), kas taisīja to lapu nedomā kā tā izskatās no malas un pat ja domā, tad noteikti nedomā kā tas var attiekties uz viņu lapu/radio nākotnē. Nu piedod man, atkārtošos, bet šajā gadījumā labāk nebūtu bijis nekas nekā slikts kaut kas.

rxx, 05.12.2007. 20:27:42
Komentāra reitings: 5.946

Vot, vot - labāk nekas! Tas (tie), kas taisīja to "lapu" no tā nesajēdz neko... Zinošs cilvēks, viedojot lapu, jau to viedo normālu, nevis taisa sūdīgas lapas, līdz viena ir puslīdz ok... Es nerunāju par dizaina variantiem utt., bet gan par normāls/nenormāls. Nu, ja domā, ka tas, kas tagad tiek darīts, neattieksies uz nākotni, tad vispār ar galvu kaut kas nav kārtībā...

melomaans, 05.12.2007. 20:28:41
Komentāra reitings: -1.748

Ja cilvēks projektu vērtē pēc tā mājas lapā izvietota plakāta dizaina(ņemot vērā to,ka attiecīgais cilvēks šī projekta īstenošanā nav ieguldījis ne centa),tad viņam ir pamatīgi jāpārvērtē tas,kam viņš piešķir vai nepiešķir nozīmi. Vairāk komentāru šajā sakarā nav un nevar būt.

vikings, 05.12.2007. 20:39:48
Komentāra reitings: 4.955

Bet vai ir kas tāds pēc kā vēl var vērtēt kā tikai lapa? Vērtēt pēc relīzes? Bet relīzē atkal ir norāde uz lapu. Atduramies turpat kur sākumā - Cilvēks izlasa relīzi apmeklē lapu un...
Nez kādēļ tad tā lapa nevarēja gaidīt. Relīzē nevarēja pateikt, ka drīzumā tiks atklāta radio oficiālā mājas lapa? Vēl ņemot vērā, ka tādas relīzes būs vairākas kur pirmajā varēja pateikt, ka lapa drīz būs, otrajā viņa jau būtu. Būtu sakarīgā izskatā.

rxx, 05.12.2007. 20:42:32
Komentāra reitings: 7.385

Ir reklāmistu un dizainistu vidē populārs teiciens - God is in the details.

Zīmolvedība ir komplekss pasākums, kur nedrīkst pieļaut idiotiskas kļūdas. Ja ir uztaisīta sūdīga lapa un sūdīgs logo, tad nav pamata domāt, ka viss pārējais projekts ar kaut ko dikti atšķirsies.

Jā, vizuālais iespaids ir pirmais un visspilgtākais. Sorry, ja kāds atnāk uz operu saplēstās džinsās un rūtainā kreklā, tad lielākā daļa cilvēku padomās, ka viņš ir idiots un nezina, kurp atnācis. Un pilnīgi pareizi.

Komunikācijā nav nebūtisku detaļu! Un kominikācija ir viss.

melomaans, 05.12.2007. 20:52:43
Komentāra reitings: 0.129

Labi,rxx,lai jau tā būtu. Kā jau teicu komentārā pie raksta,neredzu šobrīd šai diskusijai jēgu,ja nav reālu un konstruktīvu priekšlikumu tam,kā šo situāciju atrisināt. Ja tādi ir (bez papildus finansējuma) ,klāj vaļā,ja nav- arlabunakti! :)

rxx, 05.12.2007. 21:05:17
Komentāra reitings: 0.701

Ieteikumi maksā naudu. Man anv nekādas vēlēšanās šobrīd konstruktīvi domāt un kaut ko risināt, jo tas ir darbs, taču tās lapas analizēšana - lieliska atpūta... :D

melomaans, 05.12.2007. 21:16:50
Komentāra reitings: 0.954

rxx,tā nav analīze,bet žults izgāšana. Diskusija no manas puses par šo tēmu ir pabeigta.

rxx, 05.12.2007. 21:51:57
Komentāra reitings: 0.711

Ļoti labi.

dzēsts lietotājs, 06.12.2007. 03:14:29
Komentāra reitings: 14.999

Tiešām prieks par jums ;)

vikings, 06.12.2007. 05:06:54
Komentāra reitings: 10.467

Melomān, vēlreiz pārlasi visu diskusiju un atradīsi pietiekami daudz ieteikumus gan no rxx, gan manis. Tas atkarīgs kā uztver tekstu.

rxx, 26.12.2007. 18:59:49
Komentāra reitings: 1.484

Nu meistar, cik tālu esat tikuši? :D

melomaans, 26.12.2007. 19:08:17
Komentāra reitings: -0.041

Ak manu skolniek, viss iet uz priekšu- 3. februārī atklāšana, nākamnedēļ laižam ārā 2.preses relīzi +atklājam radio blogu.

dzēsts lietotājs, 26.12.2007. 19:10:52
Komentāra reitings: -3.993

A ko eipi nozīmē,ja nozīmē?

rxx, 26.12.2007. 19:14:11
Komentāra reitings: 3.84

Ja, tas ir translitēts AP, tad tas jau nozīmē sekojošo: http://en.wikipedia.org/wiki/AP

Citādi drošvien, ka "vnk kruta skan". :D

deni2s, 27.12.2007. 01:33:08
Komentāra reitings: 3.506

Jāatzīst, ka gribētājiem, kuriem jāsūta savi CV varētu būt interesanti un pieļauju pat pārsteidzoši palasīt melomaana CV.

vikings, 27.12.2007. 07:16:59
Komentāra reitings: 3.295

AP varu derēt ir saīsinājums no Attīstība un Pilnveide. Bet nu...tā jau atkal ir cita diskusija par to vai tas tiešām ir "kruta".
Lapa vēl aizvien tā pati...

melomaans, 27.12.2007. 09:34:15
Komentāra reitings: -2.496

Kāds sakars šeit ar AP? Kur tad parādās šāds saīsinājums??? :)
vikings, bet protams,ka lapa tā pati. Un paliks tā pati līdz pat 2008.gada 3.februāra 12.00!
deni2s, runa šoreiz nu nepavisam nav par manu CV. Man nevienam nekas nav jāpierāda,taču pretendentiem gan,pretējā gadījumā viņi var bliezt augšā savu staciju, man ir jāzin ar ko es grasos sadarboties un strādāt. :)

deni2s, 27.12.2007. 09:51:36
Komentāra reitings: 4.4

Tātad tu uzskati, ka tev ir jāzin, bet pretendentiem nav jāzin, ar ko viņi grasās sadarboties un strādāt?

dzēsts lietotājs, 27.12.2007. 10:26:46
Komentāra reitings: -3.317

Visi normālie jau sen klausās radio eipi. Varbūt tu vēl vari paspēt!

deni2s, 27.12.2007. 10:49:42
Komentāra reitings: 14.076

Nenoturējos: Radio "ej pī..." :D

vikings, 27.12.2007. 13:11:35
Komentāra reitings: 5.562

Kur AP? Nu tad izstāsti kas tad ir EIPI. Nekas citas kā angliski izrunāti burti AP nenāk prātā. Attiecīgi nonākam pie saitā minētās biedrības "Attīstība un Pilnveide" nosaukuma saīsinājuma.
Nevermind un kur tad lai viņu klausās? Iedomās? EIPI saitā taču tāpat nekas konkrēts par radio nav teikts - ne frekvence, ne apraides zona. Varbūt, raidītājs vispār atrodas kaut kur Liepājā un Rīgā to nedzirdēt. Nu bāc...
Nu OK, darat kā gribat, jūsu raidstacija kā nekā...

melomaans, 27.12.2007. 15:25:51
Komentāra reitings: -7.018

deni2s , potenciālais sadarbības partneris/darbinieks zinās ar ko viņš sadarbojas , jo būs kārtīgi izpētījis gan mūsu mājas lapu , gan rūpīgi paklausījies to , kas skan ēterā. Protams , ja vēl būs kādi jautājumi , tad uz tiem laipni tiks atbildēts! Un vēl , es jau iepriekš teicu, ka CV nav primārais , galvenais ir raidījuma ideja un veiksmīga realizēšana ēterā ( ja runājam tieši par ētera cilvēku pretendentiem).

vikings , interesanta teorija. :). Padomā vēl , nozīme ir , tie nav nejauši izvēlēti burti.

Par kādām frekvencēm iet runa??? Visos publiskajos materiālos ir vairākkārt uzsvērts ,ka EIPI Radio būs dzirdams TIKAI un VIENĪGI internetā. Un iespēja raidīt analogi jau šobrīd tiek KATEGORISKI noraidīta.
Tas savukārt nozīmē to , ka neko citu kā adresi http://eipiradio.eipi.org Tev nemaz nav jāzin.

Mājas lapā visa informācija būs pieejama 2008.gada 3.februārī , nākamnedēļ tiks palaists blogs , kurā varēs sekot līdzi visām aktualitātēm , tāpat arī vēl līdz atklāšanai tiks izlaistas 2 preses relīzes ...

rxx, 27.12.2007. 15:34:36
Komentāra reitings: 3.36

Jā, es jau kārtīgi izpētīju jūsu lapu un sapratu, ar ko man labāk nesadarboties... :D

Jums jau nav ko noraidīt, jo diez vai vispār jums varētu kādreiz būt iespēja raidīt ēterā, īpaši jau Rīgā. Frekvenču ir tik, cik viņu ir un tās pašas, pat ja izdotos dabūt, maksā ļoti lielu naudu. :) Ta kā kategoriski noraidīt jūs varat tikai iespēju raidīt ēterā kaut kur pie Apes vai Pampāļos. Protams, vēl jūs varat noraidīt iespēju raidīt vidējos viļņos, tas diapazons, cik man zināms, ir visai brīvs. :D

A tu, melomān, labāk nomierinies. Tev tur nav ne fantastiski darba apstākļi, ne milzīgas algas, taču tur ar savu attieksmi atbaidi pat tos dažus cilvēkus, kas gribētu tur kko ņemties.

Atceries - komunikācija ir viss. ;)

melomaans, 27.12.2007. 16:31:49
Komentāra reitings: 1.648

rxx , ar tevi arī neviens nevēlas sadarboties! Ja atklāti jāsaka, pēc visu šo komentāru RŪPĪGAS :D analīzes atliek vien secināt , ka esi viens visai glums tipiņš - visu zinošu tēlojošs egoists. :) Bet tas ir mans personīgais viedoklis.

Kas attiecas uz frekvencēm - Lielbritānijā piemēram , kur radio industrija ir attīstītāka kā jebkur citur uz šīs planētas , jau ir sācies process , kuru noslēdzot parastās frekvences vispār vairs netiks izmantotas, proti būs DAB un online un tā arī ir nākotne - internets kā multifunkcionāla izklaides / darba / jaunu zināšanu apguves vietne. Būtu vienkārši muļķīgi izgrūst tūkstošus cīnoties ar NRTP pretīgo birokrātisma aparātu , lai rezultātā dabūtu frekvenci , kuru iespējams pēc pāris gadiem tāpat vairs nevienam nevajadzēs. Internets var sasniegt ikvienu - arī latvieti Īrijā , ASV , Indijā vai Pampāļos. :)

Eh, rxx :) , tikai absolūts egoists kaut ko dara uzsvaru liekot uz to , ko viņš saņems pretī.

rxx, 27.12.2007. 18:06:35
Komentāra reitings: 4.833

Nu, melomān, tu bisķi aplauzies.

Par DAB. Nu, cik es palasīju wiki, tad saprotu, ka tur pagaidām vēl aizvien ir problēmas ar kvalitāti un citi gļuki, tas ir viens. Otrs - nu tik ātri tas neattīstīsies, jo, ja tas tikai tagad sākas Lielbritānijā, tad tas nozīmē, ka paies vēl vismaz gadi 5 līdz 10, līdz kaut kas tamlīdzīgs atnāks arī līdz mums. Trešais - tie digitālie uztvērēji tomēr maksā naudu, kamēr FM uztvērējs ir dabonams Rimi par desmit latiem vai nāk līdzi bezmaz par brīvu jebkuram jaunam telefonam. Man mājās pēdējais radio ir pirkts tieši pirms apaļiem desmit gadiem un vēljoprojām darbojas lieliski, es neredzu vajadzību pirkt jaunu arī nākamos desmit gadus un tādu cilvēku kā es ir ļoti daudz, jo ļoti daudz ir arī labi darbojošos FM uztvērēju. Par raidīšanas pusi neesmu informēts, cik tas izmaksā.

Par internetu. Nu internets (normāls) nevar un nevarēs sasniegt ikvienu vēl labu laiku. Jā, lielākajās pilsētās šobrīd ar internetu viss ir puslīdz kārtībā. Taču atkal - nu neslēgšu es no rīta datoru, lai paklausītos BB Brokastis, es izbāžu roku no gultas un ieslēdzu savu radiopulksteni, un viss skan momentā. Nekādu problēmu, tāpat es neslēgšu datoru arī citreiz, lai tikai paklausītos radio, jo tas patērē relatīvi ļoti daudz elektrības, kas tiek izlietota nevajadzīgām lietām (baroklis, monitors, visi kūleri, cietie diski), radio tikmēr vnk skan. Jā, noteikti var dabūt arī mūzikas centrus utt, kas slēdzās pie tīkla. Bet kāpēc man tērēt naudu tam, ja man ir mans ķīniešu pulkstenis? :D Un vēl, nu negribas man ne pa visu māju vilkt tīkla kabeļus un negribas arī bezvadu tīklu veidot.

Par internetu II. Tu zini, cik (ne)pieejams ir normāls internets daudzviet Latvijā? Ja ir Lattelecom telefons, tad laukos, visticamāk, nekādu Mājas Komplektu nedabūt, jo infrakstruktūra to nespēj pavilkt. GPRS/EDGE utml. (tostarp arī visi iBiroji, Vodafone Mobile Connect utt.) joprojām ir bezgala dārgi, lēni un nestabili risinājumi. Satelītinternets - tieši tāds pats, tikai vēl dārgāks. Vienīgais, kas atliek - iezvanpieeja, arī dārgi un priekš radio bitreits nekāds. Jā, vēl labs ir Triatel bezvadu internets, bet tur pārklājums vēl ir samērā švaks un māju uz labāku pārklājumu nepārcelsi.

Un kas notiek pilsētā esot auto? Nekas, ja nu vienīgi nav intereses nodarboties ar wardrivingu.. :D

Par Lattelecom wifi nezinu, jēdzīga pārklājuma gan vēl nav, taču kā viņam ir ar spēju pārslēgties no vienas bāzes stacijas uz otru, ja klients atrodas kustībā?

rxx, 06.01.2008. 13:50:39
Komentāra reitings: 2.458

melomaans komentēja 26.12.2007. 21:08:17 :
"nākamnedēļ laižam ārā 2.preses relīzi +atklājam radio blogu."

Tiešām? :D

melomaans, 06.01.2008. 14:05:01
Komentāra reitings: -1.748

Jā, tiešām. Melomaans vienkārši nokļūdījās un vārdam "nākamnedēļ' priekšā nepielika "aiz". Melomaans ir neuzmanīgs , neesi pārāk bargs :D. Taču ja nopietni , viss ko es saku šeit, ir tikai melomaana viedoklis. Tas nav oficiālais radiostacijas viedoklis , tieši tāpēc jau mani šeit sauc melomaans nevis ,piemēram, Jānis Bērziņš. Preses relīze+blogs,ja nekas nemainīsies, būs pieejams trešdien,bet šī ir radoša nozare un ir lietas,ko arī es nevaru ietekmēt.

Kas attiecas uz pārējo:
DAB kā tādam nav nākotnes. Gluži vienkārši 90% gadījumos DAB signāls ir pat vājāks par kvalitāti ko var piedāvāt viduvēja interneta radiostacija, kas nozīmē to,ka mēs DAB varētu uztvert par tādu kā pārejas procesa sastāvdaļu (AM-FM-DAB-INTERNETS).
Ir jāsaprot vairākas lietas , viena no tām - Tavi paradumi ir TAVI (un tikai) paradumi. Tu tā klausies radio? Ok, nekādu pretenziju , tā ir brīva izvēle.
Es savukārt radio jau vairāk kā gadu klausos TIKAI un VIENĪGI izmantojot internetu,jo man tā ir ērtāk - varu pāris minūtēs no BBC pārslēgties uz lokālo utml. FM var piedāvāt tikai lokālo.
Kad internets nav pieejams ,klausos mūziku savā mp3 vai arī podcast.
Laiks rādīs kā būs , mēs nevaram vadīties no līdzšinējās pieredzes, jo līdz šim vēl nav bijis tāds radio ,kas raida TIKAI internetā ,bet spēj piedāvāt adekvātu un vienlīdz spēcīgu programmu kā parastās stacijas (kas raida FM un internets ir tikai kā papildus opcija).
Protams,ka Latvijā vēl tālu līdz tam, kad interneta radio ierindas klausītājs (neieguldot tūkstošus) varēs dzirdēt sēžot mašīnā , taču tajā pašā Lielbritānijā zinu konkrētus gadījumus.
Un vēl , mūsu potenciālā auditorija nebūs "standarts" (ja tā varam izteikties) ,kas no 7.00-9.00 pavada sastrēgumos, no 9.00-17.00 nīkst ofisā un laiku no 17.00-19.00 atkal pavada sastrēgumos, tāpēc pagaidām mēs varam tikai bezjēdzīgi minēt par to , kā būs. Tad jau redzēs kā būs. Lai Tev jauka diena :).

miza, 06.01.2008. 14:16:22
Komentāra reitings: -0.87

tā tik turēt! :)
lai viss izdodas!
par sito var tikai uzslavēt. mājaslapa arī pieklājīgi izveidota. nu malaci. ;)

save_ass, 06.01.2008. 14:35:22
Komentāra reitings: -3.297

Ko nozīmē burti SWH?

rxx, 06.01.2008. 15:01:49
Komentāra reitings: 2.459

Cik es zinu, bija (varbūt vēl ir) tāda firma Software House Rīga, kam tur bija kaut kāda saistība ar (vai viens no projektiem bija) to pašu Radio SWH.

http://www.kc.lv/index.php?m_id=6&s_id=8

save_ass, 07.01.2008. 17:36:18
Komentāra reitings: -8.362

Nu Radio SWH biju domājis. A ko tie burti nozīmē?

rxx, 07.01.2008. 18:26:16
Komentāra reitings: 3.561

SoftWare House. Izlasi kārtīgi, ko tev saku.

tobis, 07.01.2008. 21:07:54
Komentāra reitings: -2.013

Lai tik darbojas! Kas zin, kā var paveikties melomaanam un kā var nepaveikties rxx. :)

rxx, 07.01.2008. 21:20:41
Komentāra reitings: 2.654

Man ik pa brīdim paveicas un ik pa brīdim nepaveicas, taču pēc savas pieredzes varu teikt, ke veiksme nebūt nav kāda projekta izdošanās pamatā, tas ir tikai blakus faktors.

dzēsts lietotājs, 07.01.2008. 21:29:39
Komentāra reitings: 6.075

Vai ne-notikušais mūzikas un kultūras festivāls "Harmonija" uzskatāms par veiksmes piemēru?

melomaans, 10.01.2008. 13:37:23
Komentāra reitings: -0.066

Radio SWH burti "SWH" patiešām apzīmē SoftWare House. Taču būtiskākais jau ir tas ,ka 90% klausītāju nav ne jausmas ko tas nozīmē un viņus tas arī neinteresē.
EIPI šāda nozīme ir ( un šķiet jau viens iekomentējot jauno preses relīzi to bija uzracis ) , taču uz to netiek pastāvēts tik drakoniski- Katrs ar to var saprast to ,ko grib saprast. :)
rector - Iemesli kāpēc festivāls nenotika ,jau sen visiem interesentiem ir izskaidroti.

rxx, 10.01.2008. 14:18:20
Komentāra reitings: 0.994

Un ķipa tāpēc tavējais rādžiņš ir labāks par SWH. Nu jasna tagad. :)

melomaans, 10.01.2008. 14:55:53
Komentāra reitings: -3.433

rxx,jā,jā,tāpēc labāks. Ha! :)

rxx, 10.01.2008. 15:07:50
Komentāra reitings: 0.996

Muļķības.

melomaans, 10.01.2008. 15:25:42
Komentāra reitings: -3.433

Labi,ka beidzot atzīsti. Man personīgi jau sen ir apnicis šeit lasīt tavus 1. klases līmeņa "jokus". :)

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Ojwdjiowkdeofjeij ifsfhoewdfeifhweui hieojkaskdfwjfghewejif eiwhfufdawdijwehfuihewguih jeifjeweijeruigherug hc.lv

Jeffreycaf

Каркасный дом с утеплением: идеальный выбор для холодных регионов каркасный дом под ключ <a href=spb-karkasnye-doma.ru>spb-karkasnye-doma.ru</a> .

karkasnyy_dom_rbet

Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

TedSax

ienāktreģistrēties