Pasēdēsim !? (Ze Akcija)

29.06.2007 00:43:50 aizsāka dzēsts lietotājs
69 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!
dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 00:44:20
Komentāra reitings: 2.785

Sveiki !
Tikko atkal uzzināju par kārtējo valdības netaisnību (šinī gadījumā par brīvpusdienu ''nogriešanu'' 1-4.klases skolēniem).Principā,ja kaut nedauz painteresējas par valstī notiekošo,kaut vai vakarā paskatoties ziņu pārraidi,ap sirdi paliek arvien skumjāk.. Īsāk sakot tikai idotam nav skaidrs,kas notiek ar mūsu valsti.
Tā nu man ienāca prātā ideja par akciju '''Pasēdēsim'',protams zinot cik Latvijas iedzīvotāji vairumā gadījumu ir kūtri,nenovīdīgi un skeptiski noskaņoti (''tas tāpat neko nemainīs''),tad atbalsta trūkums mani pārāk nepārsteigs,tāpat kā nievājoši komentāri kurus esmu gatvas sagaidīt.
Tomēr savā ziņā ceru uz domājošo tautas daļu.
Tātad pēc garā ievada tā kā vajadzētu ķerties tuvāk iecerētajai idejai.
Akcijas pamatideja ir pavisam vienkārša savākt pēc iespējas vairāk entuziastu (100 kā minimums) un vienkārši iet un apsēsties pie Saeimas,bez plakātiem un kaut kādiem saukļiem,vienkārši aiziet un apsēsties uz saviem dibeniem kur nu pagadās.
Šāda akcija protams valsts vadības modelī neko nemainītu,bet es domāju tā piesaistītu samērā lielu mediju uzmanību un dotu arī kādam citam impulsu rīkoties.Kā padomju laikos,kad neliels protests pret HES celtniecību (ja vien pareizi atceros) deva impulsu sākties īstām pārmaiņām.
Protams saprotu pastāvošo risku tikt izklīdinātiem vai sliktākajā gadījumā norauties ar melno gumijas rundziņu pa ribām par satiksmes tarucēšanu vai ko tādu,bet es domāju tas ir mazākais,kas var atturēt no reālas rīcības savas valsts labā.
Jaunatne var savākties milzīgā daudzumā brīvdabas festivālos,lai aizlietu acis un būtu nožēlojami,ja mēs nespētu savākties un būt vienoti kāda cēlāka mērķa labā.Vara pieder tautai un mēs kā ''zelta jaunatne'' varētu parādīt attieksmi pret valdošās varas pārstāvjiem.Katrā ziņā man ļoti nāk miegs un doma cerams aptuveni ir skaidra,šobrīd tas viss ir tikai idejiskā līmenī šobrīd vēlos tikai uzzināt vai būtu cilvēki kuri ir gatva piedalīties un kāda vispār ir attieksme.

P.S. Cilvēki ar organizatora talantu un pieredzi kuri vēlētos iesaistīties varētu dot ziņu uz godisold@inbox.lv

hepatits, 29.06.2007. 04:50:50
Komentāra reitings: -1.566

vai tieshi riidziniekiem nogriezj briivpusdienas un vai taas paseedeeshanas meerkjis ir pateikt, ka tautinjai tas nepatiik vai arii teu ir kaads skaljaaks meerkjis par ko pasuudzeeties, VAI ARII taa pati doma ir baigi "superiiga" --> meediijs raada [pa teljuku, aviizees..],ka jaunietis grib kauko pateikt tautinjai un taa kaa taads padebiilu govju vai aitu bars kaukaadaa nezkaadaa impulsaa dos valjaa veel pilniigi neprognozeejamu valodinju???!!! [kautgan man veel ienaaca paaris varianti galvinjaa kas vareetu notikties - gan pozitiivi,gan negatiivi]

taa kaa es daudz neierubos un iisteniibaa negribu uz saviem pleciem taadu atbildiibu,kaada ir shiis sisteemas leemeejiem, lai taa tipa buutu sakaartotaaka, un man personiigi deelj apnjemshanaas ir nepiecieshams daudz siikaks un paskaidrojoshaaks motiveejums. [neba esmu seedeejis blakus shiem leemeejiem un veerojis kaa vinji savaam achteleem skataas uz savu darbu un dziivi aarpus taa]

un taa muusu tautinja atkopjas [peec 90to saakuma]. to es pamanu, redzot, ka paaris krievinji pamazaam brauc aaraa!!! :) kaa arii muzons paliek briivaaks, jaunietis driikst muldeet un atljauties. hokjis vien neiedzen kuutrumu.

man te taga sagribeejaas veesturi palasiities. kursh pidars izdomaaja, ka vienam ir jaabuut bara bosam, vai arii taads vienk. ir muusu kaa ziidiitaaja instinkts???

p.s. esmu idiots [animals,kursh intereseejas par sevi, mekleedams kaadu aizraushanios shai dotajaa padziivoshanas laikaa, savi uzskati, negribas teereet naudu teljukam, raadzji klausos tikai wh rock - mazaak politiskais info un tas pac ar prikoliem un katru stundu visas dienas garumaa atkaartojas, bet arii sho meediiju ilgi nevar iztureet, netaa nemekleeju tos sisteemas maasterus,lai saprastu ko shie izdomaajushi,bet gan TVNET lapinjaa smuki pasmejos un arii labi ja reizi vai 2vas nedeeljaa] - nezinu,kas notiek ar valsti!!! [kas "tev" (katru,kam kaucik ir kaukaada interese bijusi) mudina par to intereseeties?]

ienaaca praataa,ko iisti tas termins noziimee,jo sametaas taadas neveelamas asociacijas --> http://en.wikipedia.org/wiki/Country <-- tomeer tur ir kaukas pozitiivs

iistajaa laikaa mani pavilki uz spriedeleeshanu!!! :D ;)

n, 29.06.2007. 07:15:11
Komentāra reitings: -0.381

Sadu jauniesu entuziastu musdienas papilnam,kuriem patik piedalities visur kur,kur tik vaz iebazt savu degunu, tadejadi paradot savu energiskumu,sabiedriskumu un ko tik ne.

Tacu daudziem tas ir vienkarsi "bara instinkts".

Manuprat,si akcija patiesam neko nemainis, loti iespejams,ka ta valdiba pat neiebrauks, kada sakara tur sedes bars jauniesu.

Njaaa..sauciet vel to valsti par demokratisku...Heh !

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 08:47:25
Komentāra reitings: 5.125

pašsaprotami, ka piegrieza brīvpusdienas! kuilītim, ui es atvainojos, tb kalvītim tak vaig naudu, lai varētu speķi tonnām rīt!
p.s. es jau neesmu paranojiķis, bet skatās ka tā akcija nebeidzās ar citu akciju - ''pasēdēsim cietumā'' :DD

lieliskais kārlis, 29.06.2007. 08:54:58
Komentāra reitings: 1.544

Es neparakstos, jo tas tiešām var slikti beigties. Bet nu, vēlu veiksmi, lai izdodas ;)

P.s es vēl varu pārdomāt :)

hiza, 29.06.2007. 09:24:06
Komentāra reitings: 3.564

hmmm... cik ilgi varētu sēdēt? tb cik stundas, dienas... moš ar visu badastreiku? 100 jaunieši atsakās ēst, tad jau mediji būs klāt kā likts. tā kā viens no iemesliem saistīts ar brīvpusdienām...

p.s. nebūt nesaku, ka neierastos...

rxx, 29.06.2007. 09:36:24
Komentāra reitings: 2.091

Brīvpusdienas nenogrieza, jo tādas šajā valstī nekad nav bijušas, tātad nebija, ko nogriezt. Un vispār ir daudz vairāk problēmu valstī par brīvpusdienām. Žēl, protams, bet tas mani kaut kā ne pārāk uztrauc...

Par Hesu Dainis Īvāns uzrakstīja liela izmēra rakstu žurnālā (bāc, aizmirsu, Avots, varbūt) un tādā veidā visu iesāka.

Labi, akcija ir ok, ir forši kaut ko paņemties. Es no savas puses varētu piedāvāt nelielas, bet smukas mājaslapas izveidi un uzturēšanu (kādus dažus mēnešus) gadījumā, ja jūs nopērkat domēnu (lapas freewebs.com/kurta/bljee/akcija neviens nopietni neņem). Ja interesē, tad dod ziņu www@reinis.eu

Nu nav tā, ka mediji vnk vazājās apkārt pa vecrīgu un skatās, kas te labs varētu būt... "Klāt" neviens kā likts nebūs. Te ir nopietns PR darbs, relīzes, reklāmas, vēstules viskautkas tāds...

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 13:16:53
Komentāra reitings: 3.115

Doma šķiet laba, bet, ja vnk apsēžas un pasēž, pat garāmgājēji nesapratīs, kāpēc tas notiek, kur nu vēl mūsu 100 gudrākās galvas! Piekrītu rxx par viņa pēdējo rindkopu - ja tur vēl kaut ko piestrādās šai akcijai, var arī kaut kas sanākt.
Un es ar labprāt droši vien aizietu pasēdēt!

P.S. Brīvpusdienas patiesībā mani neuztrauc. Tāpat puse to bērnu neēdīs, nepatiks viņiem kaut kas, negaršos un viņi pirks savus dienišķos pusdienu čipsus brīvpusdienām nepieskaroties. Tie, kuriem tiešām ģimenei ir slikta finansiālā situācija, brīvpusdienas taču saņem un tas arī ir svarīgāk.

rxx, 29.06.2007. 16:22:30
Komentāra reitings: 3.806

Nu jā, ja kaut ko tādu taisa, ir nopietni pie tā jāstrādā. Ir jādabū gan RD atļauja sapulcei, gan jādarbojas pie organizēšanas. Galvenais ir izdomāt, kāpēc tas ir vajadzīgs un kas ar to tiek pateikts (nedomāju, ka brīvpusdienas ir labākais mēķis). Tālāk šī doma doma ir maksimāli jānovienkāršo līdz sabiedībai saprotamam līmenim, tad ir jāizvirza vismaz daži cilvēki, kuri ir gan sajūsmā par ideju, gan prot normāli runāt, saunām ar masu medijiem un cilvēkiem vispār. Ir jāizdomā pasākuma devīze. No šīs devīzes tālāk izriet arī pasākuma tēls, relīzes, logo, uzlīmes, mājaslapa u.c. "prikids"...

Dabīgi, ka var salasīties arī tāpat, bet diez vai tā vispār izdosies iegūt kaut kādu ievērību.

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 16:51:08
Komentāra reitings: 1.446

Redziet brīvpusdienas bija tikai kā piemērs,jo tā bija pēdējā cūcība no valdības puses par kuru uzzināju.Par ko vēl-par straujo cenu kāpumu,par valdības pārmērīgajiem tēriņiem,par nevajadzīgu un pārmērīgi dārgu ēku būvēšanu,par oligarhu visatļautību,par inflācijas apkarošanu uz tautas rēķina utt. visu nemaz nav iespējams uzskaitīt. Vai tad es vienīgais redzu,ka valsts tiek atklāti izzagta un politiķi klaji ņirgājas par tautu.
Piekrītu rxx,ka pie tā visa daudz jāstrāda,,bet es tikai vēlējos uzzināt vai šādai akcija vispār būtu atbalstītāji.Vienkārši latviešu jaunatne (kas,tad arī ir šīs valsts nākotne) liekas tik pasīva un nevarīga..

rxx, 29.06.2007. 17:00:16
Komentāra reitings: 1.148

Jā, es pagaidām atbalstu, bet pamatīgi skatīšos, vai tas turpināsies, jo es esmu ar mieru atbalstīt tikai gudras un pārdomātas akcijas. Uztaisīšu nelielu lapu. Ziņo, kad kaut kas sāk bīdīties.

eemm, 29.06.2007. 17:06:27
Komentāra reitings: 2.193

http://www.e-skola.lv/page.aspx?p=notikumi&id=5508

Tiešām būs tik ātri pārdomājuši? :D Jebšu kļūdaina informācija. ;)

deni2s, 29.06.2007. 17:13:07
Komentāra reitings: 2.448

Mums augstskolā makroekonomikā māca, ka ir nevis "inflācija", bet gan neizbēgama cenu pielīdzināšanās Eiropas līmenim. Pieļauju, ka tā arī ir. Cerams, ka arī darba algas sekos līdzi cenām.

eemm, 29.06.2007. 17:18:03
Komentāra reitings: 2.195

Zināmā mērā jau seko - no nākamā gada minimālā alga būs 160Ls. Pa tiem bonus 40Ls varbūt var segt cenu starpību, bet nekādu algas paaugstinājumu just nevar. :)

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 17:21:43
Komentāra reitings: 2.176

Uh ah eemm manuprāt tā ir kāda krietni novēlojusies informācija,ja nu tiešām resnie dupši pārdomājuši tas neko nemaina,jo kā jau teicu brīvpusdienas tikai bija tikai viens no piemēriem un principā tie ir tikai ziediņi.Pensionāru pensijas tas ir vēl viens sāpīgs jautājums kuru aizmirsu pieminēt.Tas vienkārši prātam neaptverami-genocīds pret veciem cilvēkiem kuri visu mūžu ''rāvušies uz pusēm'' šīs valsts labā..
Deni2s,ja valsts turpinās veikt tikpat daudz valstij neticami neizdevīgus,bet attiecīgiem cilvēkiem vairāk kā izdevīgus darījumus (tilti,bibliotēkas),tad algas nesekos līdzi cenām tuvākos trīs gadus un pēc tam valsts būs izzagta pa tīro.Vienkārši,ja šī valdība turpinās zagt ar šādu vērienu (vēl pie tam tik nekaunīgi un atklāti),tad valsts ir ekanomikas katastrofas priekšā-tas vienkārši ir jāsaprot.

rxx, 29.06.2007. 17:25:09
Komentāra reitings: 1.627

Bet ir jādzīvo kā ir un uzvar tas, kurš prot pielāgoties. Algas palielinājumu var un varēs just tādā veidā, ka aizbraucot uz ārzemēm viss neliksies "ui, cik dārgs".

Denisam taisnība, un algas arī seko cenām. No ekonomikas pamatteorijas izriet tas, ka nevar pēkšņi būt lielas algas un zemas cenas, tas tāpēc, ka abas šīs lietas ir cieši saistītas....

rxx, 29.06.2007. 17:29:35
Komentāra reitings: 1.627

germsburn86, es sāku tev nepiekrist.

Tu domā, kan nav jābūvē tilti? Padomā vēlreiz!

Un kurš tad nezog? Jaunais laiks, Raivis Dzintars, Tu? Man liekas, ka, ja kāds no mums nonāktu tur, tad tieši tāpat parūpētos vispirms par sevi, kas ir tikai normāli, jo tāda ir cilvēka daba...

Vot vot, eemm, tieši tā! ;)

eemm, 29.06.2007. 17:31:13
Komentāra reitings: 0.696

Vecie papas jau nu noteikti nebūs tas iemesls, kura dēļ es gribētu tupēt pie Rīgas Domes. Nav runa par to, ka ar pensijām viss ir kārtībā - nav. Arī es viņu vietā būtu neapmierināta. Tikai es laikam pārāk pie sirds ņemu viņu pukstēšanu un čīkstēšanu, piemēram, sabiedriskajā transportā vai veikalā - konkrēti krīt uz nerviem. Šobrīd viņi "raujas uz pusēm", lai bojātu jauniešu dzīvi. ;) Normāli tas nav.

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 17:35:49
Komentāra reitings: 1.697

''Bet ir jādzīvo kā ir'',lai arī cik pateicīgs tev nebūtu par to,ka pieteicies palīdzēt šīs ir tipiska latvieša domu gājiens.Nav jādzīvo kā ir,ja ir iespējas dzīvot labāk ! Mēs esam fakin nabadzīgākā valsts eiropā (okej laikam Polija tomēr bija nabadzīgāka) ar visaugstāko inflācijas līmeni.
Okej mūsu ģimene kaut arī švaki,bet savelk galus kopā,bet ne vairāk kaut arī vidējie mēneša ienākumi ir salīdzinoši pieņemami.Tāpēc vienkārši nespēju saprast KĀ nu KĀ var izdzīvot vientuļš pensionārs ar 90-120 latiem mēnesīm pie šitā cenu kāpuma.Kā un kam viņš var pielāgoties,grauzt akmeņus,mēnesi no vietas ēst kartupeļus ar sāli,ņemsim vēl vērā,ka arī komunālie maksājumi kļūst dārgāki.
Tāpat ir ar jaunajām māmiņām.
Okej tas viss vēl bija pieļaujami,ja paralēli valstī nebūtu nejēdzīgi daudz miljonāri,par milijardiem netiktu celti visādi nevajadzīgi sūdi un valdībai nebūtu kaut kādi nereāli tēriņi.
Vai tiešām es vienīgais to visu redzu vai esmu pārāk jūtīgs !?

rxx, 29.06.2007. 17:39:07
Komentāra reitings: 1.617

Viena lieta ir baigi svarīgā - sabrūkot PSRS, sabruka arī šejienes ekonomika. Un līdz ar to jebkurš domājošs cilvēks saprot, ka tagad cilvēkiem pensijas ir jāmaksā no nekurienes, to dara no šobrīd strādājošo iemaksām. Un, ja naudas nav, tad nav... To nevar uzburt.

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 17:39:33
Komentāra reitings: -0.055

Eemm kā cilvēks var nepukstēt un nečīkstēt,ja valsts ar viņu ir izrīkojusies ne vairāk,ne mazāk kā ar.. labāk neizteikšos.
Redzētu cik gaiš būtu tavs dzīves skatījums,ja tev nāktos izdzīvot ar šādu naudas summu,es pieļauju,ka tu to nemaz reāli nevarētu izdarīt.Vienkārši tie vecīši ir faķīri,jo reāli ar šadu naudu nemaz nav iespējams izdzīvot.
Vispār tas ko teici skanēja aprobežoti un egoistiski :((

eemm, 29.06.2007. 17:39:52
Komentāra reitings: 3.244

Nabadzīgākā nevis Eiropā, bet Eiropas Savienībā. ;)

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 17:42:01
Komentāra reitings: 0.961

Rxx,ja nav naudas,tad nevar arī celt vairāku milijardu vērtas ēkas,ja nav naudas,tad nevar braukt nevajadzīgos komandējumos uz Kubu,ja nav naudas,tad nevar sev pacelt pasakaini augstas algas,ja naudas nav,tad valstī nevar būt simtiem milijonāru,ja naudas nav,tad valstī nevar būt visvairāk ekskluzīvo auto Eiropā..

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 17:43:45
Komentāra reitings: -0.136

Ar to gribēju pateikt,ka nauda koncentrējas atsevišķu cilvēku rokās,kas nozīmē-oligarhija un drausmīga korupcija !

eemm, 29.06.2007. 17:44:56
Komentāra reitings: -1.079

Tu tiešām esi pārāk jūtīgs.. ;)
Es tieši nesaprotu, kā var vientuļš pensionārs neizdzīvot ar 90-120Ls, ja maize veikalā maksā pat zem 0,10Ls, tāpat var pirkt arī lēto desu par ~0,90Ls/kg, nemaz nerunājot par kartupeļiem un makaroniem. Nav nekādas delikateses, bet izdzīvot var. Un, runājot par dzīvesvietu, nav jādzīvo šikā centra dzīvoklī, bet tikpat labi var mitināties vienā istabā. Pie tam valsts dzīvokļi ir salīdzinoši lēti.

rxx, 29.06.2007. 17:46:18
Komentāra reitings: 3.345

Nē, ir jādzīvo un jācenšas kaut ko mainīt, bet ir jādomā reāli nevis jābļaustās.

Jaunajām māmiņām tagad, ja pirms tam strādā, maksā ļoti normāli. Nu, ja nestrādā, tad varbūt vajag padomāt, ka bērnu šobrīd nevar atļauties. Tā tomēr nav nelaime, kas nenāk brēkdama.

Kas attiecas uz miljonāriem, tad dažiem vnk paveicas būt pareizajā vietā un pareizajā laikā.

Latvija noteikti nav nabadzīgākā valsts Eiropā. Eiropas savienībā varbūt, atceries, ka tas nav viens un tas pats. Taču Latvija ir viena no bagātākajām valstīm pasaulē, jo Tev, peimēram, šobrīd ir iespēja tikt pie interenta un ir kaut kur kur patverties no lietus...

Tipisks latvieša domu gājiens ir tev, jo tu gaidi, kamēr kāds nez no kurienes tev pienesīs naudu un pārticību. Bet valstij šobrīd tās nav. Vajag domāt reāli...

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 17:48:34
Komentāra reitings: 0.28

Eemm- 1) To ir vieglāk pateikt nekā izdarīt
2) Ir neloģiski teikt,ka ir normāli,ka vien ļoti liela sabiedrības daļa (pensionāri) dzīvo zem iztikas minimuma dzīvojot piesmakušos vienistabu dzīvokļos kaut kur nomalēs un ēdot pārtiku kādu daudzi nedotu pat savam sunim !

rxx, 29.06.2007. 17:50:25
Komentāra reitings: -1.781

Pie tam, tieši sie te vicie cilvēki iepriekšējā Saeimā ievēlēja JL, kas tāpēc tika valdībā, kur izdarīja absolūti neko... Veco cilvēku problēma ir tā, ka viņi nedomā.

rxx, 29.06.2007. 17:52:06
Komentāra reitings: 3.309

Ja kaut kas ir piesmacis, to vajag izvēdināt.

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 17:55:44
Komentāra reitings: -0.588

Es negaidu,kad man pienesīs naudu un pārticību un par savu stāvokli es negaužos,galvanais,kas mani satrauc ir valdības visatļautība un klajā valsts izzagšana un reāli tiešām zinu cilvēkus kuri dzīvo zem iztikas minimuma.
Kā pieņemsim kāda manas mammas paziņa-vientuļā māte ar bērniem kuri jālaiž skolā.
Viņa strādā divas maiņas,bet viņai ir jāuztur divi bērni kuri jālaiž skolā rezultātā vakariņas parsti ir,ticiet vai nē,milti ar ūdeni un pa dienām pēc skolas bērni iet ēst uz tām sauktajām ''nabagu'' vai palīdzības virtuvēm,lai vienkārši nenomirtu badā,lieki teikt,ka uz skolu viņi iet mācībām nepieciešamo nesdami maisiņā..
Izklausās pēc kaut kādas Čečenijas vai vēl sazin kā,bet tā ir reālā situācija Latvija tikai vaig kādreiz pabāzt galvu ārā no savās alas un iejusties citu cilvēku ādā,atvērt acis un paskatīties,kas apkārt notiek nevis stāstīt sev,ka viss ir labi (vai būs labi),ka badā neviens nemirst utt.

eemm, 29.06.2007. 17:55:46
Komentāra reitings: 0.551

rxx, es tieši grasījos to rakstīt! :D

eemm, 29.06.2007. 18:00:11
Komentāra reitings: 1.714

Liela daļa pensionāru paši ir vainojami pie sava stāvokļa, jo sākotnēji iespējas ir dotas visiem, vajag tikai pašam gribēt kaut ko darīt. Ja negrib, tad arī nekas nesanāk un vecumdienās jāgrauž citi. Šāda tendence vērojama arī mūsdienu jauniešu vidū.

rxx, 29.06.2007. 18:02:24
Komentāra reitings: 1.57

Pirmais jautājums, kāpēc viņa ir vientuļa? Ja bērnu tēvs ir miris, tad izsaku līdzjūtību un tālāk nelasi. ja bērnu tēvs ir dzīvs, tad varbūt vajadzēja padomāt, ar ko tu precies, vai arī par to, vai tos bērnus maz vajag... Pārāk daudz Latvijā visādu negribēto un/vai neplānoto bērnu ir.

Smagi, protams, ka tā, bet nu te jājuatā, kur viņa strādā un kāda ir viņas izglītība. Pieļauju, ka par to ir jāparūpējas pirms bērniem.

Par Čečeniju, domāju, tu nezini neko, tāpēc labāk atturies no nepārdomātiem salīdzinājumiem.

Eemm savā pēdējā komantārā pateica arī manas domas.. :)

eemm, 29.06.2007. 18:07:01
Komentāra reitings: 1.697

"Sociālajās dzīvojamās mājās ir noteikta pazemināta īres maksa – Ls 0,04 - par vienu dzīvokļa kopējās platības kvadrātmetru; maksa par apkuri ir samazināta par 25%; maksa par ūdeni un kanalizācijas pakalpojumiem ir samazināta par 50%" - vēsta Rīgas pašvaldības mājaslapa. Dzīvo cepuri kuldams! ;)

eemm, 29.06.2007. 18:08:35
Komentāra reitings: 0.553

Neattiecinu to uz tavu minēto ģimeni, bet - dzert vajag mazāk! :)

rxx, 29.06.2007. 18:19:25
Komentāra reitings: 2.017

A kas attiecas uz valdības visatļautību, tad tagad iedomājies situāciju, ka šī valdība pēkšņi pasaka, ka tai ir apnicis tas, ka cilvēki viņus noliek un atkāpjas. Visi. Valsts bez valdības dzīvot nevar. Pilnai laimei atkāpjas arī parlaments, daži to baigi gib. Paliek tikai prezidents.

Kas notiek? Ir jaunas vēlēšanas. Bet te atkal ir viena problēma - ievēlēs apmēram tos pašus politiskos spēkus, runa ir tikai par proporcijām. Un viss aiziet no jauna... Kāpēc tā ir? Tas tā ir tāpēc, ka Latvijā nav neviena politiskā spēka, kas varētu būt konkurents esošajiem deputātiem... Neviena. Jā, ir visādas sīkpartijas, kas sola visādus brīnumus vai arī pievilina ar savu radikālismu. Lielākoties tās vairāk čīkst nekā dara, labi, varbūt, kāda arī kaut ko dara.

Un visi, kas jūtās varas piekrāpti sadalās divās daļās. Vieni balso par esošo opozīciju, kura gan tad kļūst par pozīciju ar visām no tā izrietošajām sekām. Otri savas balsis sadala balsojot par visādām sīkpartijām - Māras zemi, Visu Latvijai utt. Tā, kā šo partiju ir daudz, tad visas tās balsis sadalās ar šo partiju skaitu. Rezultātā neviena no šīm partijām nedabū 5% un paliek aiz svītras. Viss sākas no jauna, nākamie četri gadi...

Ko darīt? Nu ir jāveido liels un domājošs politiskais spēks. Taču tādu izveidot nevar. Pirmkārt, tāpēc, ka visi spējīgie politiķi jau ir citās partijās un tie, kas veido kaut kādus jaunus spēkus, reti kad ir spējīgi darīt nevis bļaustīties. Taču ar bļaustīšanos tu lielu partiju neuztaisīsi.

Turklāt visbiežāk ir tā, ka cilvēks, kurš par katru cenu grib novākt šo valdībū ir vai nu bez izglītības, vai ar sliktu izglītību, vai ar šim laikam nepiemērotu izglītību....

Viss manīsies tikai tad, kad izaugs jauna, Latvijā dzimusi un normāli domājoša paaudze. Tam vajag kādus gadus 10-15, jo vecākajai, pie padomju dzīves pieradušajai paaudzei ir vnk jāatmirst.

n, 29.06.2007. 19:41:54
Komentāra reitings: -3.036

Ui,ui... piebildite par tiem pensionariem.

Tas ir mega shiki,ja pensionars ( 1 gab.), bet biezi ari tas otrs dzivesbiedrs naturali nomirst, sanjem pieminetos 90- 120 el es. Cik man pazistami sie laudis,tad nevienu, kuram butu pari 80, es nezinu. Parsvara tie ir 50- 60 Ls. Tad nu iedomajietie, KA iespejams menesi izdzivot ( speshal ar priedekli iz-,jo dzivot ta nav reali), maksajot komunalos, perkot medikamentus, edienu, braucot sabiedriskaja, aa, un vel vairumam tach ir ir tie mazdarzini...

eemm, 29.06.2007. 19:49:34
Komentāra reitings: 1.714

Tieši ar tiem 50-60 var vieglāk dabūt to sociālo dzīvokli. Bez tam tie ir pašu pelnīti un veidoti, jo pensijas apjomu, cik man zināms, rēķina no nostrādāto gadu skaita. Tātad - par maz ir strādāts, līdz ar to mazāk ir veikts valsts labā, un mazāk arī vajag pukstēt! Tie mazdārziņi pieskaitāmi pie ekstrām - gribi uzturi tādu, gribi neuzturi.

rape, 29.06.2007. 20:01:34
Komentāra reitings: 1.203

rxx, pilnīgi piekrītu, ka nekas nemainīsies, jo politiskie spēki paliek.

ir vēl viena problēma. redz', ja arī politiķim ir traki labi nodomi ko izmainīt jebkurā sfērā, tad tas nenotiek uzreiz un reizēm ir jāpieņem diezgan neordināri lēmumi, risinājumi. līdz ar to sabiedrības lielākā daļa protestēs pret šādiem lēmumiem, jo neredzēs tālāk par savu degungalu, un te nu atkal viss apstājas. viens pats viņš neko neiesāks, bet tie, kas solīs visu ierasto, tiks savās siltajās vietās.

n, 29.06.2007. 20:03:26
Komentāra reitings: -0.534

Nu ja rekinata pensija ir no darba staza, tacu vai ziniet kadi 62 lati ( tikai ...) , ka esi visu muzhu nostradajis kada kombinata vai fabrika. Nav bishkji par maz? ;)

P.s. Pirmo reizi dzirdu par kadiem soc. dzivokljiem, bet gan jau ari ir kadas finchas, kas to proceduru apgrutina. Bet nu pensionari- vai tad vini tik dizhi informeti par to visu? Turklat, manuprat, it ka valdiba varetu domat - "nafig kaut kadiem pensionariem dot dzivokli,ja pec mazak ka 10 gadi, vini atstieps kajas. Labak to naudinju un ko vel pievakt sev pasam milotajam.."

eemm, 29.06.2007. 20:15:11
Komentāra reitings: -0.049

Visu mūžu? Cik tad tas pēc tavām domām, n, ir?
Tā kā šobrīd tiek ieguldīti līdzekļi un celtas jaunas soc. mājas, tad diez vai tas ir ar nolūku pievākt naudu sev.. ;) Un tā dezinformācija.. Nu jā, ir tāda lieta. Citējot rxx: "Veco cilvēku problēma ir tā, ka viņi nedomā."

rxx, 29.06.2007. 20:15:48
Komentāra reitings: 1.052

Tā nav mūsu problēma, ja kads nav informēts. Nav vairs tie laiki, kad visu pateica priekšā un pat strādāt īsti navajadzēja, lai viss būtu.

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 20:16:17
Komentāra reitings: 1.482

mums te vairāki pensionāru pāri kopā dzīvo, katram pensija, bet viena no tām aiziet zālēs.jā, zāles vajag daudz un ir ļoti dārgas.+vel īre, komunālie un kādam vēl gadās pa nelabvēlīgos apstākļos augošam bērnam vai mazbērnam, kam IR jāpalīdz.viņiem grūti.
mans vecaistēvs bija represētais, tikai tāpēc viņam pensija bija kkur 120LS, pārējiem tā bija daudz mazāka.arī viņam bija grūti.ar visu savu "lielo" pensiju.un vismaz šeit maizi l'tāk par 20santīmiem dabūt nevar, viss ir dārgs.varbūt Rīgā jā, bet ne jau tāpēc pensis tagad nesīsies uz Rīgu, kkādā vienā istabā dzīvot, lai nahaljavu ēstu baltmaizi pa 10 santīmiem.
un tomēr arī pensionārs grib normāli nodzīvot tās dienas, kas viņam atlikušas.kāpēc lai viņš savus pēdējos dzīves gadus pavadītu komunaļņikā, kkādā vienā istabā, lētu pārtiku, kas pēc papīra garšo, graužot un tā vnk, sliktos apstākļos?
nedomāju, ka viņi ir mazāk kko pelnījuši, kā citi.kad tad, ja ne vecumdienās??;)

rxx, 29.06.2007. 20:23:34
Komentāra reitings: 1.038

Tad vajadzēja domāt pirms gadiem 17, kad viss sāka mainīties... Un ir cilvēki pensionāri, kas tagad dzīvo labi (normāli), jo saprata, kas ir kas un kā ko darīt.

Tas ir tāpat, kā Rīgā ar sniega tīrīšanu. Sola to sniegu, sola. Tad pēkņi uznāk sniegs un visiem lielais pārsteigums, tad atceras, ka ielas jātīra utt. Cilvēks ir pietiekami inteliģents radījums, lai kaut ko spētu prognozēt un no tā izdarīt secinājumus.

n, 29.06.2007. 20:27:20
Komentāra reitings: -2.173

To eemm ->

gadi 40 apmeram. Vai nav pietiekami daudz tik gadus dienu diena viena darbavieta ? nu tas domats par tiem zakonoposnushnajiem grazhdanjiem :)

eemm, 29.06.2007. 20:37:57
Komentāra reitings: 1.704

Katram cilvēkam ir izvēle, kur un kā pavadīt tos maģiskos 40 darba gadus.
"zakonoposnushnajiem grazhdanjiem " - ļoti tēlains rusicisms, bet izsakies labāk latviski. ;)
Jā, zāles izmaksā dārgi, bet tikpat dārgi izmaksā arī alkohols un cigaretes, vai ne tā?

rxx, 29.06.2007. 20:43:09
Komentāra reitings: 0.991

A ko darīt? Brūkot PSRS sabruka arī Latvijas Rūpniecība, tas notika vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, pārtrūka izejvielu piegādes no Krievijas, Baltkrievijas utml. valstīm, otrakārt, uzņēmumi bija neracionāli veidoti un nespēja dzīvot tirgus ekonomikā, treškārt VISI Latvijā esošie rūpniecības uzņēmumi savās tehnoloģijās par gadiem 5-10 atpalika no Rietumeiropas. Visiem ir skaidrs, ka tirgus ekonomikā tā dzīvot nevar. Notika tas kas notika. Maza daļa cilvēku neapjuka, atrada iespējas un dzīvo ļoti labi. Viena daļa sagādāja sev kaut kādas iepējas un dzīvo labi. bet bija vēl trešā daļa, kuri vai nu, kā jau padomju ciilvēki, gaidīja, kamēr viņiem pateiks priekšā, ko darīt, vai arī neauskatīja par vajadzīgu kaut ko mācīties un adaptēties jaunajai situācijai.

Tā gadās. Neko citu tur nevar teikt.

Kas reāli tiek piedāvāts? Kur dabūt to naudu? Necelt tiltu? Nē, tilts ir jāceļ un ceļi ir jābūvē. Tagad! Tāpēc, ka man ir svarīgi nestāvēt mūžigajos satrēgumos. Un tāpēc, ka jebkura infrastruktūra veicina attīstību, kas ienes naudu. Teikt, ka nevajag celt tiltus vai būvēt ceļus var tikai idiots.

Situācija ir tāda kāda tā ir un cilvēks, kurš par sevi laicīgi neparūpējās ir pats pie tā vainīgs.

dzēsts lietotājs, 29.06.2007. 21:38:35
Komentāra reitings: 4.722

Ir vajadzīgi cilvēki kuri strādā rūpnīcās un kuri tīra ielas,lej asfaltu un apkopj slimniekus un viņi dara tikpat svētīgu darbu kā jebkurš cits un arī viņi ir pelnījuši normālu attieksmi.Ir stulbi tagad vainot cilvēkus par to,ka viņi psrs laikā ir strādājuši rūpnīcās un pēc neatkarības nav iekārtojušies,jo kādam ir arī jādara arī ''melnais'' darbs.Un šadi cilvēki šinij valstij ir devuši daudz vairāk kā visādi tur reklāmspeciālisti kuri pelna ''baltu naudu''.
Jā rxx tiltu varbūt arī vajag,bet šāds tilts nevar izmaksāt tik astranomiskas summas ņemot vērā,ka satiksmi atvieglos tikai par 12 %.
Jūs esat pārāk egoistiski un snobiski.

rxx, 30.06.2007. 09:00:18
Komentāra reitings: 1.091

Ja Latvijai būtu sakarīga zīmolvedības programma un ap to esošās darbības, tad būtu lielākas investīcijas un līdz ar to vairāk naudas.

Atļaušos uzskatīt, ka cilvēki, kas strādā "melnos" darbus, lielākoties dara tos nevis tāpēc lai kalpotu valstij, bet gan tāpēc, ka neko citu nemāk. Dabīgi, ka viņi ir vajadzīgi un vienmēr šādi cilvēki atradīsies. Un vienmēr būs kāds, kurš ir nabadzīgāks par pārējiem.

Tilts maksā tik, cik viņš maksā. Ko tad tu piedāvā, celt viņu kaut kur pie Krāslavas vai Daugavpils, kur upe ir par pāris metriem šaurāka?

dzēsts lietotājs, 30.06.2007. 09:13:58
Komentāra reitings: -2.439

Dažreiz jāprasa rxx tu tiešām stāvi tik ļoti tālu no notikumiem valstī un tiešām neko nesaproti vai tikai izliecies !? Vai arī tev kāds radagabals saeimā sēž !?

rxx, 30.06.2007. 09:26:46
Komentāra reitings: 1.091

Nē, Saeimā nevienu nepazīstu un par valsts notikumiem zinu vairāk kā dažs labs. Taču es, atšķitrībā no tevis, nevis čīkstu par to, ka visi ir idioti, bet gan skatos, kāda ir situācija un meklēju dažādas iespējas kaut ko darīt un saprotu to, ka pie tās naudas ir jātiek pašam. Tāpēc man, atšķirībā no lielākās daļas Latvijas čīkstošo jauniešu ir skaidri zināms tas, kur es mācīšos pēc vidusskolas un tas ar ko es nodarbošos. Un tas nebūs nekāds darbiņš cehā vai pie slotas.

Es esmu mācījies ekonomiku un ļoti labi saprotu to, ka nevar nauda rasties no nekurienes un esmu sapratis arī to, ka, piemēram, nevar atņemt naudu valsts aizsardzībai, lai gan es uzskatu, ka viņiem naudu nevajag. Taču ir jāsaprot, ka tas nav reāli, tāpēc ir jāmeklē kaut kas cits... Dabīgi,ka ir problēmas. Galvenā lieta ir tā, ka vajadzetu progresīvo nodokļu sistēmu ieviest, tas tiešām ir svarīgi...

Bet, saproti, ka tas viss, ko tu te mal, ir skaisti un emocionāli, bet mēģini atiet no emocijām un padomāt loģiski, pameklēt cēloņus tam un padomāt, kāpēc ir viena daļa pensionāru, kas tiešām dzīvo visai labi.

Tu te tikai bļausties bet tev nav reāla sakarīga piedāvājuma, ko darīt. Līdzīgi ir arī visādās mazajās partijiņās - Visu Latvijai etc., runā viņi skaisti un viena sabiedrības daļa ir sajūsmā, bet lieta tāda, ka viņu plāni nav realizējami, vai arī ir valstij kopumā neizdevīgi. Kas ir valsts? Valsts ir nākotnes paaudze, kurai te vēl būs jādzīvo un jāpelna lielais Eiro.

dzēsts lietotājs, 30.06.2007. 09:30:42
Komentāra reitings: -3.121

Pag,tad sanāk,ka es te diskutējua ar kaut kādu topošo japiju !? :@

dzēsts lietotājs, 30.06.2007. 10:26:56
Komentāra reitings: -6.203

Nē,mēs viņu saucam par Dievu XD

eemm, 30.06.2007. 10:55:32
Komentāra reitings: 4.03

Fakts kā tāds, ka tu gribi savākt cilvēkus tai sēdēšanai pie Saeimas, kaut arī tev absolūti nav skaidra ideja, kādēļ tas būtu jādara. Bezjēdzība un tukša mutes brūķēšana - lūk, kā to sauc.

rxx, 30.06.2007. 18:37:11
Komentāra reitings: 1.331

Jā, eemm pareizi saka.

Sanāk tā, ka man vienkārši ir spēcīgāka argumentācija, bet tu centies "izbraukt" tīri uz emocijām...

Un, ja par to, par ko es cenšos tapt, tad man tas ir skaidri zināms un katrā ziņā es nebūšu ne sētnieks, ne laucinieks, ne arī vientuļā māte..! Un vai tāpēc, ka es zinu, ko es gribu es esmu sliktāks par vidējo latieti, kurš iet nevis iegūt izglītību, bet gan profesiju? Redzi, es nedomāju tev pierastajos jēdzienos, jo man tie nav pieņemami, es redzu iespējas dzīvot labāk un tās izmantoju...

A, tu dzhimbo, labāk dodies offlainā pameklēt draudzeni, ir laiks!

deni2s, 30.06.2007. 19:07:16
Komentāra reitings: 2.586

Jūsu politiskās diskusijas ir ļoti pozitīvas. Īpaši tāpēc, ka nav jēgas pārliecināt masas, ja nemāki par tām pārliecināt pat vienu cilvēku. Un tieši šādas diskusijas attīsta diskusiju kultūru un ir kā labs treniņš un pieredze par cilvēku iespējamo atbildes reakciju un pretargumentiem.

Par to koncertzāli piekrītu - Latvijai 100 gadus tāda vēl nav vajadzīga. Vadoties pēc Maslova piramīdas, no sākuma vajadzētu savest kārtībā medicīnas iestādes, tiesu, policiju un skolas un tad tikai pienāktu kārta koncertzālei ar kuru pazīmēties citu valstu priekšā/pa svētkiem apmeklēt.

rxx, 30.06.2007. 19:15:45
Komentāra reitings: -0.864

Tā nav. kultūra ir jāstuē un, ja savādāk nevar, tad jāceļ vismaz koncertzāle.

Valsts vispār iet uz spotistu sabiderību. Kāpēc kaut kādām urlīgām sporta zālēm naudu atrod, a normālai skaņai skolās naudas nav? Vēl te nesen dzirdēju tādas dumības, ka tos, kas pārstāv Lavtiju starptautiskās sacensībās atbrīvos no eksāmeniem. Debilisms. Starptautiskas sacensības - 10 latvieši un 2 lietuvieši. A ja kāds pārstāv Latviju kādā kultūras pasākumā, tad tas neskaitās.

Ja neceļ koncertzāli, tad nav ko celt arī tās stulbās sporta zāles! Vai arī, Denis, tos skeitu parkus, vai kā viņus tur?? :D Labi, jāsāk ir no tā, ka sakārto kultūras namus, bet ja tas nesanāk, tad arī koncertzāle derēs.. ;)

Jā, bet diskusija laba, jo manai pusei ir normāla un reāla argumentācija.. :)

dzēsts lietotājs, 30.06.2007. 20:55:39
Komentāra reitings: 1.059

Par to sportistu sabiedrību varētu piekrist,bet vispirms to kultūru vajadzētu sakārtot jau pieminētajā Kultūras namu līmeni nevis uzreiz ķerties pie Sidnejas operas tipa koncertzālēm !

dzēsts lietotājs, 30.06.2007. 21:02:35
Komentāra reitings: -1.147

Manuprāt tava argumentācija arobežojas ar-naudas nav to nevar uzburt,viss ir kārtībā,tie kuriem iet slikti vai tie kuri ir veci paši vien vainīgi.
Pats neesi apsvēris domu līst politikā !? Vienkārša tava piļīšana par to,ka viss ir ok u tā tam jābūt katrai problēmai atrodot izskaidrojumu-paši vien vainīgi,tā tam jābūt varen atgādina esošo saeimas taukvēderu demagoģiju.
Tā varbūt nav labi teikt,bet diezin vai tu dziedātu šitādu dziesmiņu,ja būtu piedzimis trūcīgā ģimenē (ķipa māte trauku mazgātāja tēvs noziedējis).Vienkārši izveidojas apburtais loks.Kā Lenona Working Class Hero..

eemm, 30.06.2007. 21:26:52
Komentāra reitings: 3.322

Ja rxx vieta ir politikā, tad tu varētu vadīt talk-showu un kopā ar sava raidījuma viesiem apraudāt viņu grūto likteni un pie tā vainot citus.. ;)

rxx, 30.06.2007. 21:41:56
Komentāra reitings: 0

Tu par manu ģimeni neko nezini. Mani vecāki izšķīrās, kad man bija kādi 5 gadi un mēs ar māti dzīvojām diezgan štruntīgā dzīvoklī, kurā vēlāk nebija ūdens un beigās nebija arī elektrības. Mammai bija manis dēļ nepabeigta augstākā izglītība un reāli, kur strādāt nebija, kaut cik palīdzēja mani vecvecāki. Tā tas viss bija. Taču viņa, būdams ļoti gudrs cilvēks saprata, ka tā nevar dzīvot un atrada iespēju kaut kādos kursos mācīties angļu valodu, nezinu, cik tālu viņa tu tika, bet nedaudz vēlāk viņa atrada iespēju bezdarbniekiem mācīties strādāt ar datoru. Šo iespēju viņa izmantoja un nedaudz vēlāk ieguva darbu izdevniecībā, kur iemācījās maketēšanu un ar to, nu jau gan augstākā līmenī, nodabojas arī šodien. Jā, pa vidu viņa sapazinās ar kolosālu cilvēku - manu patēvu, kurš mums palīdzēja taču arī viņš bija cilvēks ar tikai nepabeigtu augstāko mūzikas izglītību. Neieslīgšu detaļās, bet bija vēl visādas iespējas piepelnīties - mūzika u.c. Nākampavasar viņiem nu jau abiem būs augstākās izglītības. Vienvārdsakot, es gribēju teikt, ka tu labāk nemuldi par lietām, kuras nezini un nesaki, ka nav nekādu iespēju.

Tagad iespēju mācīties ir vēl vairāk nekā toreiz un dārit var ļoti daudz ko.... Kāpēc tad ir tā, ka lielākā daļa uzņēmēju, kas strādā laukos stāsta, ka nenormāli trūkst pat mazkvalificētā darbaspēka??? Kāpēc lielveikali, narveseni utml. nepārtraukti cīnās par darbiniekiem? Tāpēc, ka lielākā daļa latviešu tautas ir par stulbu, lai kaut ko darītu. Laukos vispār... Tu cilvēkam samaksā un viņš uz nedēļu pazūd nodzerties... Tāda ir situācija! Padomā vienreiz ar galvu! Ja cilvēks ir dzimis lūzeris un konkrēts viena darba darītājs vai nemākulis, tad viņs tāds arī nomirs. Tā nav ne valsts, ne mana vaina.

Nē, politikā es līst netaisos, jo man ir arī mierīgākas lietas, ko darīt. Turklāt es uzskatu, ka latviešu tauta vēl nav iemācījusies normālu politiku ne veidot, ne pieņemt.

Pilnībā piekrītu frāzei, ka parlamants un valdība ir tautas spogulis. Kamēr lielākā tautas daļa mēģinās braukt tramvajā pa zaķi vai atpirkties no ceļu policijas, tikmēr tai nav nekādu tiesību valdībai pārmest zgašanu vai korumpētību, jo pašu jau zog, tikai mazākos apmēros. Vidējais latvietis ir tāds maziņš kretīniņš, kuram dikti patīk citus nolikt, kasīties un pēc iespējas nošmaukties, virāk muldēt nekā darīt vai arī muldēt beztēmā. Valdība ir tieši tāda pati.

rxx, 30.06.2007. 21:54:01

Bet tā jau ir, ka tie, kuriem ir slikti ir paši vainīgi, jo, kā vēsta sena mūsu tautas paruna: "Katrs pats ir savas laimes kalējs". Taisnība ir un es pēc tāda principa arī dzīvoju.

Tā ir valsts (tātad arī mana, jo maksāju nodokļus) problēma, ka kāds neko nesaprot no kontracepcijas kā rezultātā tiek pie bērna, kura dēļ apprecas ar neīsto cilvēku, kuram ar laiku tas izbesī un viņš nolemj to pamest? Nē!

Tā ir valsts (tātad arī mana, jo maksāju nodokļus) problēma, ka lielai daļa cilvēku strādā lai nodzertos un neietu uz darbu? Nē!

Dabīgi, ka katrs var kļūdīties, bet tādā gadījumā viņam pašam ir šīskļūdas jālabo un tie, kas ir kaut cik sapratīgi, to izdara.

Beigšu ar dziesmiņu no vecā Šveika:

"Visjautrākais no visiem kariem
Ir karš, kad galva paliek klāt,
Jo, cilvēk, ja tev nav ko darīt,
Ar to var reizēm padomāt."
Jānis Peters

Nevajag kautrēties un izmantot minēto ekstremitāti.. ;)

dzēsts lietotājs, 30.06.2007. 22:38:53
Komentāra reitings: -0.115

Pats tikko atzini problēmu-tos melnos darbus neviens negrib strādāt,jo tur ne sūda nemaksā un tie kuri tādās vietās pa simts latiem mēnesī tomēr strādā arī nevar normāli izdzīvot tapēc vai nu vienkārši nodzeras vai aizlaiž ur Īriju.Redzēsi ko tu teiksi,kad reāli vairs nebūs cilvēku kuri šādus darbus veiks,pats atlocīsi piedurknes !? Ja jau tu esi tik inteliģents un bruņojies ar argumentiem,tad kā vari nesaprast tik vienkāršu lietu ,ka valsts nevar pastāvēt,ja nav,kas tīra ielas,lej asfaltu,vada tramvaju utt. ,ja jau visi būtu tik apķērīgi kā tava mamma (par ko protams cepuri nost) un atrastu visādas iespējas kļūt par maketētājiem vai nodarboties ar tamlīdzīgām muļķībām kurš,tad darītu tos melnos darbus !? Ievestu Mozambikas nēģerus !? Tos sauc par ''darba ļaudīm'' un viņi ceļ valsts labklājību,ļauj infrastruktūrai darboties.Ko tu darītu,ja kādā jaukā dienā visi būtu ''sakārtojuši dzīvi'',''atraduši iespējas'' respektīvi aizlaidušies uz Īriju,Angliju vai vēl sazin kur !?

dzēsts lietotājs, 30.06.2007. 22:44:13
Komentāra reitings: -3.527

Vienkārši ir tādi cilvēki kuriem galvenais,lai ''paša dirsa siltumā''.

rxx, 30.06.2007. 22:56:00
Komentāra reitings: 1.132

Tu vispār zini kas ir maketētājs? Tās nav muļķības. Vispār neviens darbs, kuram vajag kaut kādu sajēgu par lietām, nav muļķības un maketēšanai šo sajēgu vajag gan...

Nē, nav tā, ka negrib strādāt, jo nemaksā, maksā adekvāti. Līdz ko tu sāc tam cilvēkam maksāt, tā viņš nolemj, ka svarīgāk ir dzert nevis strādāt.

Tāda situācija, kad nebūs, kas dara melnos darbu neiestāsies, jo vienmēr būs slānis, kas neko vairāk nespēs. Un jā, ja citas iespējas nebūs, darbaspēks būs jāimportē, kas arī nav tas sliktākais variants, jo iebraucējs vismaz strādā nevis dzer.

Es nekad neesmu teicis, ka ir darbi, kuri nav vajadzīgi, vnk es saku to, ka izvēloties darbu, kuru darīt tu izvēlies arī savu nākotni. Jā tu izvēlies būt sētnieks, tad ar to ir jārēķinās. Ja tu izvēlies mācīties kaut kādā tehnikumā un visu dzīvo nodzīvot ar vidējo speciālo, tad arī ar to ir jārēķinās. Iespējas veidot karejru tagad ir visiem, kaut vai strādājot Rimi. Ak, tur latvietim par maz maksā? Tad lai viņš iegūst labu izglītību un dara ko nopietnāku... Bet pagaidām ir kaut kā dīvaini - daļa tautas čīkst, ka viņiem naudas nav, bet strādāt neiet, jo atalgojums, lūk, neapmierina. Jā, man arī nepatika 5 gadus atpakaļ kaplēt bietes par 50sant./h, tāpēc es esmu iemācījies lietas, kuras man ļauj izvēlēties darbus, kur maksā man pieņemami (vairāk nekā "melno darbu" darītājiem)... Turklāt būtu muļķīgi apgalvot, ka tās ir muļķības, jo par muļķībām jau naudu neviens nemaksā un, ja jau mani un manas mammas darbi ir muļķības, tad kāpēc tie visi, kam pietrūkst naudas, tos nedara? Jo ir aizņemti ceļot valsti? man liekas, ka viņi ir aizņemti dzerot un čīkstot... :)

Bet tev es ieteiktu paklausīties Džo Dasēna (Joe Dassin) dziesmas (tās lieliski nomierina) un rūpīgāk izvēlēties izteicienus...

dzēsts lietotājs, 30.06.2007. 23:27:44
Komentāra reitings: -1.651

Diemžel mani ne pārāk piesaista franču šansoni.Tev es atkal ieteiktu ieklausīties izcilā poēta Chuk D rīmēs,tās liek aizdomāties par sociālpolitiskām netaisnībām !

rxx, 01.07.2007. 04:43:51

Kas tas "Chuk D" tāds ir? Kaut kāds reperis? Wiki nepidāvā nevienu sakarīgu atbildi...

Labi, nav te ko bakstīties, piebesīja jau! Miers ar tevi, dzīvo laimīgs un lai tev veicas!

dzēsts lietotājs, 01.07.2007. 05:24:24
Komentāra reitings: -2.938

Neko neatradi,jo es nejauši esmu izlaidis burtu ''c'' tātad pareizi būtu Chuck D un,jā viņš ir reperis,Public Enemy līderis.

rxx, 01.07.2007. 05:50:13

Neko nejūtos zaudējis... ;D

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Ojwdjiowkdeofjeij ifsfhoewdfeifhweui hieojkaskdfwjfghewejif eiwhfufdawdijwehfuihewguih jeifjeweijeruigherug hc.lv

Jeffreycaf

Каркасный дом с утеплением: идеальный выбор для холодных регионов каркасный дом под ключ <a href=spb-karkasnye-doma.ru>spb-karkasnye-doma.ru</a> .

karkasnyy_dom_rbet

Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

TedSax

ienāktreģistrēties