neliela aptauja, ja

01.09.2006 08:26:04 aizsāka dzēsts lietotājs
56 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!
dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 08:26:38
Komentāra reitings: 0

Cik no jums domā, ka dzert (narkoties) un ēst gaļu ir slikti?

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 09:19:37

rrrr:D

rxx, 01.09.2006. 09:46:05

Gaļai nav ne vainas...

caps, 01.09.2006. 09:48:15

dzert un narkoties neapšaubāmi ir slikti, bet nu ēst gaļu toč nē :D

dogs, 01.09.2006. 09:54:04

Slikti ir neēst gaļu. Arī alkohols (vīns un alus) nelielos daudzumos ir veselīgi.

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 10:18:08

gaļa.mmm.dzert mm.narkoties fujj :D

melomaans, 01.09.2006. 10:21:50

Es domāju ka slikti!

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 10:35:36

es domâju, ka dzîvot ir slikti, bet tâpec jau sev galu nedarîsu!

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 10:45:55

Kādā sakarībā gaļa un dzeršana? Gribi ēd, gribi neēd gaļu, tas nav nekas slikts vai labs. Runājot par dzeršanu....man patiešām jāatbild uz tik muļķīgu jautājumu?

jānis, 01.09.2006. 10:46:25

Nelielos daudzumus ir ok ;)

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 12:11:00

Tiye, es gan oponēju. Ta jau es varu pateikt: "Gribi nogalini kādu, gribi nenogalini, nogalināt nav nekas slikts vai labs." Dogs, beidz runāt muļķības. Par hārdkoru tu zini daudz, bet tagad runā muļķības. :)

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 12:16:35

Gaļu ēst ir labi un narkoties mērenās devās arī :)

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 12:21:51

gaļa labi, dzert (šat tad) labi, narkotikas..nu zāle- kaut vai, viss pārējais - slikti!

dogs, 01.09.2006. 12:35:54

Tīni, es vispār zinu daudz... piemēram... atļaušos gan kopēt, iztulkojiet paši:

Vegans are at a higher risk of vitamin A deficiency because in its true form (also called retinol) it is found only in animal foods such as fish oils and liver. This form is readily absorbed by the body. Plants do not contain vitamin A, but rather pro-vitamin A and despite consumption of such ProVitamin A rich foods there might be vitamin deficiencies because of the consumption of insufficient amount of fat together with carotene-rich vegetables, and dietary deficiencies in iron and zinc. Vitamin B12, a bacterial product, cannot be reliably found in plant foods. Vegans are recommended to eat foods with vegan B12 added (such as fortified soy milk, fortified margarines, many commercial breakfast cereals), certain brands of nutritional yeast, or dietary supplements (a good multivitamin will likely include B12 in sufficient quantities).

Un tad vēl padomā, no kā tad taisa tos vitamīnus... vai tikai nesanāk tāpat, kā ar želejas lācīšiem.

Par alkoholu... nu manuprāt tas ir tik ļoti visiem zināms, ka pat neatļaušos rakāties pa netu un meklēt konkrētus tekstus.

m2acis, 01.09.2006. 12:40:35

gaļa - whatever, bet pārējie FUJ!

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 12:51:05

Dogs, vai esi uzklausījis arī pretējo viedokli?

dogs, 01.09.2006. 13:02:04

Man neviens tā īsti pamatotu pretējo viedokli nav paudis.

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 13:08:23

Ja tu oponē faktam, ka gaļu ēst nav ne labi, ne slikti, tad tu pilnībā apstrīdi pastāvošo kārtību dabā. Neaizmirsti, ka būtībā cilvēks ir plēsīga būtne; tas nogalināja dīvniekus, la remdētu izsalkumu jau tālā senatnē. Redzi, dzīvnieki ir daļa no barības ķēdes. Lietot gaļu uzturā šajā gadījumā ir tikai normāli. Arī dzīvnieki ēd dzīvniekus. Tikai mēs to nesaucam par slepkavību un nenosodam to, jo tā taču ir daba. Bet cilvēks jau arī ir daļa no dabas. Gaļas ēšana ir katra paša ziņā. Ja tev traucē tas, ka gaļa ir nogalināts dzīvnieks, neēd. Es vnk saku to, ka gaļas ēšana ir kaut kas dabisks un šajā gadījumā būtu muļķīgi vispār lietot vārdu "nogalināt". Protams, pavisam cita tēma ir nežēlīgā izturēšanās pret dzīvniekiem un tas, kā gaļa mūsdienās tiek iegūta. Ja esi veģetārietis/vegāns, es applaudēšu tev, jo nav viegli par tādu kļūt. Tikai nedomā, ka tava parliecība ir vienīgā pareizā. Tā domādams/a vari iebraukt galīgās auzās...

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 13:09:04

Labi, es neesmu īpaši šitajā iedziļinājies līdz sīkumiem, bet zinu, ka gaļas ēšanai ir lielas problēmas, kas ir vēl lielākas par cilvēkam nevajadzīgā vitamīna trūkumu. Man slinkums nedaudz tagad un laika nav, karoče - cilvēks nav gaļēdājs un nav arī visēdājs. Viņš visvairāk līdzinās zālēdājam. Dzīvnieku tauki ir cēlonis aterosklerozei, kas ir par cēloni 90% pārējo slimību (sirds slimības).

dogs, 01.09.2006. 13:21:18

Cilvēks ir visēdājs, tāpat kā viņa tuvākie radinieki gorillas un šimpanzes.

Un tā paša B12 vitamīna trūkums arī var izraisīt sirds slimības.

Un nevis dzīvnieku tauki ir cēlonis aterosklerozei, bet gan pārmērīga to lietošana uzturā savienojumā ar mazkustīgu dzīvesveidu.

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 14:19:38

Visvairāk līdzinās zālēdājam? Kurā vietā? Cilvēks ir visēdājs, kā jau doqs teica. Saulīt, gaļā ir arī vitamīni. Ja cilvēks ievēro kustīgu dzīvesveidu un gaļa nav pamata pārtikas veids, tad problēmām nevajadzētu rasties, ne? Kāpēc tu spried par lietām, par kurām tev nav ne jausmas/ir ierobežotas zināšanas?

melomaans, 01.09.2006. 14:29:02

un narkoties mērenās devās arī---
Žopelniek, es stipri sāku apšaubīt tavu veselo saprātu... :/

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 16:56:34

Nu nezinu, es esmu pat redzējis tabulas, kur cilvēks saqlīdzināts ar plēsējiem, grauzējiem un zālēdājiem un visvairāk sakritības bija ar zālēdājiem. Bez tam, esmu dzirdējis, ka gorillas ir tīri veģetārieši, bet šimpandzes gaļu ēd tikai ļoti reti un prikola pēc. Lai ko arī neteiktu gudri profesori, realitāte ir tāda, ka veģetārieši ir veselīgāki. Piemēram, es. Goda vārds, kad es atmetu gaļas ēšanu, man uzlabojās veselība un vēders vairs nekad nesāpēja, bet gaļu es neēdu 6 gadus.

dogs, 01.09.2006. 17:24:05

Nu es nemaz arī nebrīnītos, ka veģetārieši izrādītos veselīgāki. Jo starp visēdājiem ir arī visi junk-food ēdāji. Savukārt veģetārieši bieži vien vairāk rūpējas par savu veselību (ļoti iespējams, ka daudzi no viņiem taisni tāpēc ir arī kļuvuši par veģetāriešiem).

Var jau runāt visādas gudras lietas, bet teikt, ka gaļu ēst ir slikti - tās gan ir muļķības.

Gorillas nav tīri veģetārieši, bet gaļu kā tādu viņi ar neēd. Tāpat ir ar bonobo. Parastā šimpanze ir visēdājs.

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 17:52:53

2 no 3 ir slikti..bet kuri manupraat tie ir, neatklaashu

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 18:00:36

Gaļā...mmmmm :pppp

dzēsts lietotājs, 01.09.2006. 18:11:20

Es arī neteiktu, ka gaļu ēst ir slikti, bet ja tā tiek audzēta viensētās vai nomedīta mežā. Nežēlīgais kapitālisms audzē gaļu koncentrācijas nometnēs, kur dzīvnieki tiek turēti brutālos apstākļos un pārbaroti. Tā ir brutāla dzīvnieku ekspluatācija un tādas lietas man galīgi netīk.

dzēsts lietotājs, 02.09.2006. 07:07:37

dogs - MUĻĶIBAS. !!! tas vitamīns ir arī citur... !

dzēsts lietotājs, 02.09.2006. 07:29:49

gaļa-veee:\\
zaliite-varbuut:D
dzert-fuuijj:\\

dzēsts lietotājs, 02.09.2006. 08:09:45

a dzert man patīk :DD

annii, 02.09.2006. 18:08:34

~*Baigie ārsti atradušies!!!!!! :DD Kā kurš domā! Nekas nav labs bet tomēr lietoju! ;pp

teeja.., 03.09.2006. 09:19:24

"šimpandzes gaļu ēd tikai ļoti reti un prikola pēc" - dzīvniekiem naw nekādu prikolu!! viņi vadās pēc instinktiem! :D
Zinu, ka veģetārieši vienmēr saka, ka medījumi un viensētu dzīvnieki esot labak, nekā fermās audzētie, bet padomā kas ir labāk: brīvībā dzimis un audzis dzīvnieks, kuram naw stresu vienu dienu tiek vajāts un nošauts vai nebrivē dzimis, nebrīvē audzis dzīvnies, kam naw ne jausmas par to, kas ir brīvība un kurš vienmēr tiek pabarots. viņam naw swariigi, kas notiek ārpusē.. un vienu dienu viņu vnk nogalē. Mana sirdsapziņa daudz labāk ēd to otro..it kā liktāko variantu... jo es k-kā arī padomāju, kā tie dzīvnieki reāli jūtas.. :]]

dzēsts lietotājs, 03.09.2006. 11:45:30

Teeja, man šķiet, ka loģikas tavā teiktajā nav nekādas :) Mežā dzīvojošie dzīvnieki tiek vajāti katru dienu, viņi vizmaz var izskraidīties, bet es lasīju, kā kaut kādas fermu vistas dzīvo - viņām kājas tiek izbāztas caur redelēm un visu mūžu viņas pat nedabū staigāt, viņas tikai tiek pārbarotas, bet liellopiem no pārbarošanas sāk lūzt kauli. "Oi, tas ir dabas likums, tetāpat visi viens otru nogalina un spīdzina, kāpēc lai es tā nedarītu?" Jā, tas IR dabas likums, bet dabas likums ir arī tas, ka viss nāk atpakaļ un mēs arī varam piedzimt par dzīvniekiem nākamajās dzīvēs, lai kļūtu par kāda pusdienām. Harē Krišna.

dzēsts lietotājs, 03.09.2006. 12:38:19
Komentāra reitings: -1.487

mednieki drīks šaut tikai slimus dzīvniekus - cik zinu.

teeja.., 03.09.2006. 12:50:16

Un tu domā, ka tas tā arī ir?! Visp neko tādu nezināju.. un ka tad visp medījumu war ēst, ja tas ir slims? Nomirt tak var.. :}

rxx, 03.09.2006. 13:04:15

@ hvz, man liekas, ka tā nav, jo nevar jau tik labi pateikt, kurš ir slims un kur;s nav...

@tēja, gaļu parasti pirms ēšanas termiski apstrādā, t.i. cep vai vāra, to dara tieši tāpēc...

dzēsts lietotājs, 03.09.2006. 17:13:55

ēēm. slikti ir leitot narkotikas.

un par gaļu. slikti ir būt veģetārietim. :D

es nespētu dzīvot bez gaļas. esmu Lauva. :P bet narkotikas es nekad nelietošu [vismaz pagaidām man pēc tādām nav vajadzības], un nepīpēšu arī. par alkoholu, te, šķiet, nemaz nav runas, tā kā.. :DD

dzēsts lietotājs, 03.09.2006. 17:15:43

oi, es pārlasījos laikam.

TB - dzert? mhm. lielos daudzumos tas jau irs slikti. bet dažreiz tak ir jāuzrīko kāds pārtijs ar ko khem, dzeramu! :D

dogs, 03.09.2006. 23:50:28

Tīni, nu es personīgi neticu reinkarnācijai.

Bet ja ir kāda lieta, ko es patiešām vēlos... kad es nolikšu karoti gribu lai mani norok zemē nevis sadedzina - ja ne kāds cits labums no manis, tad vismaz kādam tārpam es būšu labu labās pusdienas. =D

dzēsts lietotājs, 04.09.2006. 08:00:53

Bet tu tici fizikas likumiem - lai kurā virzienā mēs raidītu spēku, mēs saņemsim tieši tādu pašu spēka daudzumu pretējā virzienā (kaut kā tā). Vispār sadedzināt līķi ir labvēlīgāk, jo tad it kā dvēsele ātrāk atbrīvojas no pieķeršanās savam ķermenim un var aiziet citās dimencijās, nevis turpināt klejot pa šo pasauli.

dogs, 04.09.2006. 11:35:46

Es neticu dvēselei.

Es ticu tam, ka ir dzīvnieki, kas ēd citus dzīvniekus. Un ka cilvēka kā dzīvnieka eksistences jēga ir piedzimt, vairoties un kļūt par barību citiem. Viss pārējais ir bullshits, ko cilvēki ir izdomājuši, lai varētu sevi nolikt augstāk par citiem dzīvniekiem.

Bet iztiksim bez filosifiskiem spriedelējumiem. Cigaretes - tas ir slikti, vai ne? Nu tad iedomājies ka esi milzīga cigarete. Bez filtra. Lielos vilcienos tas, kas notiek, sadedzinot cilvēku, ir tas pats, kas sadedzinot cigareti. Tiek patērēts skābeklis un rodas liels daudzums kaitīgu vielu. Rezultātā paliek maza pelnu čupiņa.

dzēsts lietotājs, 04.09.2006. 11:45:48

Mēs ticam tam, ko mēs vēlamies. Ja mēs vēlamies tikai piedzimt, vairoties un baroties un neko vairāk, tad arī izstrādāsim filosofiju, kas šādu pieeju attaisno. Tomēr cilvēks (vismaz daudzi cilvēki, iespējams, ka ne visi) IR augstāks par dzīvnieku, ja viņam ir morāle. Morālei nav lielas jēgas, ja mēs neticam karmai, reinkarnācijai utt., jo lai cik skaisti vārdi tiktu runāti svētku pasākumos, ja cilvēks netic, ka viss labais un sliktais nāk atpakaļ, tad viņš zaudē daļu motivācijas rīkoties labi. Un pasaule kļūst brutāāka. Tāpēc ticēt dvēselei atmaksājas, PAT JA dvēsele neeksistētu. :)

dzēsts lietotājs, 04.09.2006. 18:36:14

KO UN TU VEL NEESI VEGANOS ??????????//

dzēsts lietotājs, 04.09.2006. 18:45:48

tā veinmēr būs, ka "viens otru" nesapratīs.

dzēsts lietotājs, 04.09.2006. 19:14:02

Zaudē daļu motivācijas rīkoties labi? C'mon! Ja cilvēks ir "labs"; viņa dvēsele ir tīra un prāts skaidrs, tad šim cilvēkam nekāda motivācija nav arī vajadzīga. Labais nenāk piespiedu kārtā. Iedomājies situāciju: Steidzos uz darbu, bet mani aiztur vecs tantuks un lūdz palīdzēt panest smago somu. Bet es taču steidzos. Jau gribi atbildēt, ka diemžēl nav laika, bet tad pēkšņi atceros: Ja tu tagad nepalīdzēsi cilvēkam, tas kādreiz tev pamatīgi atspēlēsies. Protams, ka es palīdzu aiznest somu. Tādā veidā esmu izdarījusi "labu" darbu un pats galvenais- sirdsapziņa mani nemocīs visu atlikušo dienu. Bet tas jau nenozīmē, ka esmu kļuvusi "labāka", tā ir tikai sevis mānīšana. Protams, ka labais un sliktais nāk atpakaļ, tas ir tikai dabiski. Savā ziņā, tev kaut kur ir arī taisnība. Cik cilvēku, tik viedokļu...

dzēsts lietotājs, 05.09.2006. 03:05:27

Tāpēc jau es teicu, ka nevis zaudē motivāciju, bet daļu motivācijas. Protams, ir tādi cilvēki, kas rīkojas labi vienkārši tāpēc, ka tas viņiem sagādā prieku un savādāk viņi nemāk.

wztr, 05.09.2006. 16:38:06

es nezinu, CIK no mums tā domā, ka dzert (narkoties) un ēst gaļu ir slikti, bet es tā domāju, tā kā 1 ir ;)

dzēsts lietotājs, 05.09.2006. 16:52:41

kedu princese.
es arii esmu lauva....un veģetāriete.
jau vairākus gadus.

dogs, 05.09.2006. 21:58:47

Cilvēkiem ir dubultmorāle. Un tas viņus noliek zemāk par kājslauķi durvju priekšā.

Nesaku, ka esmu ideāls. Bet es zinu dažus labus veģetāriešus, kas iestājas par "dzīvnieku tiesībām", bet tajā paša laikā savā divistabu dzīvoklītī tur suni. Iesprostotu četrās sienās kā cietumā. Un jūtas morāli gandarīti.

Visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, tikai daži dzīvnieki ir vienlīdzīgāki par citiem. Tāda lūk ir viņu morāle.

Atgriežoties pie tēmas. Pilnīgi piekrītu tam, ka tas, kas notiek lielajās fermās, ir necilvēcīgi (bet varbūt tomēr otrād - parāda cilvēka dabu), bet tas nenozīmē, ka ēst gaļu ir slikti.

Ar nazi var nogalināt. Bet vai tāpēc, ka man ir nazis, es automātiski esmu slepkava?

dzēsts lietotājs, 06.09.2006. 05:16:21

Bet viņi to suni katru rītu ved ārā kakāt. :)

m2acis, 06.09.2006. 08:57:36
Komentāra reitings: -1.487

Es negribētu, ka mani tur 4 sienās un dažas reizes dienā izved pakakāt.

Cilvēks ir viens liels parazīts. Lai nedarītu pāri dzīvniekiem un dabai mums būtu jāatsakās no ļoti daudzām lietām. Pirmatnējie cilvēkzvēri dzīvoja baros, ēda zāli un gulēja zem klajas debess. Respekts viņiem, jo viņi bija visnekaitīgākie dabai. Starpcitu, neesmu manījis, ka primāti lietotu uzturā gaļu, bet varbūt tas tādēļ, ka es reti skatos Nathional Geographic un Animal Planet.

Mūsdienu cilvēks (diemžēl) izdzīvo no tā, ka viņš čakarē dabu (un tās sastāvdaļu - dzīvniekus) - hidroelektrostacijas, piesārņojums, atkritumi, mežu izciršana, militārās aktivitātes, urbanizācija ... bla, bla, bla.

dzēsts lietotājs, 06.09.2006. 09:09:24

Dabai ir sava kārtība. Cilvēkam ir sava, bieži vien pretdabiska, kārtība. Vai tas varētu nozīmēt, ka cilvēks ir anomālija - kroplis - ļaundabīgais audzējs?

dzēsts lietotājs, 06.09.2006. 12:51:31

Kāpēc lai nebūtu? Manā uztverē cilvēks parazitē uz mātes Dabas rēķina. Skaisti jau neizklausās, bet tā nu tas ir.

dzēsts lietotājs, 08.09.2006. 15:15:24

cilveeks, neparazitee. daba ir radiita cilveekam un cilveeks dabai..viss viens vesels nosleegts loks..

kapucins, 09.09.2006. 19:09:34

tini, piens un olas arii ir slikti tavaa uztvere?

dzēsts lietotājs, 10.09.2006. 10:10:19

Piens nav slikts kā produkts, olas ir sliktākas. Bet laikam kā viens tā otrs rūpnieciski tiek iegūts pārāk ekspluatējot dzīvniekus.

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Ojwdjiowkdeofjeij ifsfhoewdfeifhweui hieojkaskdfwjfghewejif eiwhfufdawdijwehfuihewguih jeifjeweijeruigherug hc.lv

Jeffreycaf

Каркасный дом с утеплением: идеальный выбор для холодных регионов каркасный дом под ключ <a href=spb-karkasnye-doma.ru>spb-karkasnye-doma.ru</a> .

karkasnyy_dom_rbet

Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

TedSax

ienāktreģistrēties